Selam arkadaşlar, bir arkadaşımın aracında klima sorunu yaşadık. Araç 2013 Seat İbiza 1.2 TSI, 8 valfli CBZ motor, klima kompressörü devreye girmiyor. Bununla alakalı gaz miktarından şüphelenip ilk gaz bastırmaya gittik, gaz basılmasına rağmen araba hiçbir şekilde klima kompressörünü devreye sokmuyor. Kaçak testi yaptırdık, bir kaçakta yok. Klima kompressöründe anormal herhangi bir seste gelmiyor. Aracın altına bakmadan önce basınç müşüründen şüphelendim ancak kompressörün bozuk olma ihtimali hariç aklıma gelmeyen farklı bir ihtimal var mı diye sormak istedim. Sorunun elektronik olma olasılığı nedir? Herhangi bir arıza ışığı yanmıyor, henüz vagcom bağlamadım. Klima panelinde A/C görünüyor fakat motora hiçbir tesiri olmuyor.
Bir kaza sonrası ön göğüs sökülüyor, airbag ve tertibatı değişiyor, bundan önce mi sonra mı yaşandı bilmiyorum ancak belirtmekte fayda var diye düşündüm. Kompressöre yönelmeden önce kokpitte kontrol edebileceğimiz bir kablo vs var mı?
Bir kaza sonrası ön göğüs sökülüyor, airbag ve tertibatı değişiyor, bundan önce mi sonra mı yaşandı bilmiyorum ancak belirtmekte fayda var diye düşündüm. Kompressöre yönelmeden önce kokpitte kontrol edebileceğimiz bir kablo vs var mı?