HABER Koenigsegg Regera'ya çıplak karbon fiber diyeti!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Geçtiğimiz yıl bütün örnekleri satılan Koenigsegg Regera, dünyanın en önemli yol araçlarından birisi olarak kabul ediliyor. İsveçli marka, bu özel modelin gövdesinde yalnızca karbon fiber kullanılan özel bir versiyonunu duyurdu.

Saf karbon fiber kullanılan Koenigsegg Regera ile tanışın!

Genellikle üst düzey otomobilllerde karbon fiber gövde panelleri görmeye alışkın olduğumuz söylenebilir. Ancak spor üretici bunu bir adım öteye taşıyarak Regera’nın gövdesinin tamamını saf karbon fiber ile kaplamış. “Çıplak karbon fiber” olarak adlandırılan çalışmada normalde karbon fiberin üzerine uygulanan ince epoksi tabaka bile kullanılmadı. Bunun yerine taş ve çiziklere karşı koruma sağlamak adına el işçiliğiyle özel bir cila uygulaması yapılmış.

Koenigsegg mühendisleri, dış gövdesinde yalnızca karbon fiber malzeme kullanılmasına rağmen aracın oldukça dayanıklı olduğunu ifade ediyor. Çeşitli iklim şartlarında ve dış koşullarda yapılan testlerde gövdenin herhangi bir zarar görmediği belirtiliyor. Ayrıca boya ve diğer görsel koruyucuların yokluğunda Regera’nın toplam ağırlığı yaklaşık 20 kilogram azalmış.

Koenigsegg Regera’nın teknik detaylarına göz atacak olursak, araçta 5.0 litrelik DOHC V8 motor bulunuyor. 3 elektrik motoruyla desteklenen model, 1.500 beygir güç ve 2.000 Nm tork değerleriyle dikkat çekiyor. 2.2 milyon dolar değerindeki Regera’dan toplam 80 adet üretileceğini ve üretim kotasının 2017’de dolduğunu belirtelim.

1 arasında 10











Read the whole post here.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım