Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
AB üyesi ülkelerde LPG’li araçların kapalı otoparkları alınmasının önünde hiçbir engel bulunmazken, ülkemizde kapalı otopark yasağı devam ediyor. Peki bu durum değişecek mi?
Çevreci ve ekonomik oluşuyla tüm dünyada devlet teşvikleriyle desteklenen LPG’li araçlar yalnızca Türkiye’de uygulanan ‘kapalı otopark yasağı’ nedeniyle olumsuz etkileniyor. Geçtiğimiz yıl Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın ortak çalışmayla duyurduğu ve LPG’li araçların kapalı otoparklara girmesini engelleyen ‘Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik’teki değişiklik, 4 milyon 770 bin LPG’li araç sahibi tarafından merakla bekleniyor.
Dünyada uygulama nasıl?
 
ABD’nin Ulusal Sağlık Kütüphanesi’nde yer alan akademik çalışmalar ve Avrupa Birliği’nin kapalı otoparklar için belirlediği standartlara göre, LPG’li araçların kapalı otoparkları güvenli bir şekilde kullanabilmesi için gerekli uygulamalar basit bir havalandırma sistemi ve araçların ECER 67.10 standardında...

Okumaya devam et...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

mcb

Murat
Panpa
9 Ocak 2020
1,363
2
2,945
3,770
36
Avusturya
Marka
Mercedes
Bu LPG li araçlar neden kapalı yerlere giremiyor ?

iki sebebi var benim bildiğim:
  1. LPG tankından sızdırma olursa zehirli gaz kapalı ortamda kalabilir
  2. LPG tankı patlarsa büyük bir patlama olur

Türkiye’de otoparklardaki havalandırmaya da LPG takılan yerlere de güven %100 değil. Devlet de LPG takan yerleri ve otoparkları daha sıkı denetlemek yerine böyle bir yasak koyuyor. Aslında havalandırması olmayan otoparkta dizel ve benzinli araçların da uzun süre çalışması normalde yine zehirlenmeye neden olur. Havalandırma olsa dahi Avrupa’da kapalı otoparkta gaz denemesi yapamaz, belli bir süreden fazla aracınızı çalıştıramazsınız.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım