HABER Müdür Radar Noktalarını Tek Tek Açıkladı!

Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Samsun’da, Trafik Şube Müdürü Mustafa Akar, kent genelinde radarla hız kontrolü yaptıkları noktaları kamuoyuna açıkladı. Akar, “Vatandaşlarımız ceza yemesin. Amacımız ceza yazmak değil, kazaları önlemek” dedi. Akar, radar kurulan noktaları sıraladı

Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Mustafa Akar, kent genelinde radarla hız kontrolü yaptıkları noktalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Vatandaşların trafik polislerinin tuzak kurduğu iddialarını hatırlatan Akar, “Bir tane tuzak kurulan alan varsa, tüm samimiyetimle söylüyorum getirsinler cezasını biz ödeyeceğiz.

Bizim tuzak kurmak gibi bir amacımız olmaz. Örneğin geçen yıl hızdan dolayı 8 kişinin hayatını kaybettiği Kirazlık Mevkii’ne bizim önlem almamız gerekiyordu. Bu sene orada kazalar azaldı, demek ki doğru yoldayız. Trafik denetlemelerimiz hız kesmeden devam edecek. Makas atan, vatandaşların trafik güvenliğine aykırı davranan bir tane bile sürücü kalmayıncaya dek çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Kent genelinde radar ve uygulama noktalarını açıklayan Akar, “Atatürk Bulvarı’nda drone ile, Baruthane kavşağında, Omtel Otel önünde emniyet kemeri kontrolü ve cep telefonu kullanımı, Atakent Kavşağı’nda, Kürtün Köprüsü’nde ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda radar uygulaması, Denizevleri Kavşağı’nda, 100’üncü Yıl Bulvarı Unkapanı Kavşağında sivil ekiple kırmızı ışık ihlali, cep telefonu kullanımı ve emniyet kemeri kontrolü ile ilgili uygulama yapılıyor” diye konuştu

Read the whole post here.
 

Reddington

Panpa
15 Eki 2016
1,809
1
4,131
3,770
İstanbul
Marka
MINI
zaten olması gereken de budur. Radarlar, trafik cezaları belediyelere ve yönetime gelir kapısı değil, kaza önleme aracı olmalı. En son çıkan yasalarda zaten tuzak radar uygulaması da yasaklanmıştı. Bir yerde uyarısı yoksa radar olamaz deniliyordu.
 

Onemanband

Fatih
Panpa
8 Eyl 2016
1,133
1
3,133
3,770
İstanbul
Marka
Skoda
Benim yengem, yani dayımın eşi, üç erkek çocuğuna küçük yaşlarda sigaranın kötü bir alışkanlık olduğunu öğretmek istemiş. Zaten babaları bağımlı, ondan gördükçe de merak edecekler, bunun önüne geçmeliyim demiş. Bunun için üç oğlunu da oturtmuş dizinin dibine, yakmış bir tane sigara ve sırayla birer nefes çektirmiş çocuklara. Demiş ki bakın, sigara ahan da işte böyle kötü bişeydir. Burada merakınızı giderdiniz, bir daha da ağzınıza sürmeyin. Sonuç; çocukların üçü de daha lise çağında sigara bağımlısı oldu.

Eğitim sistemimiz sorunlu diye bas bas bağıran bir kesim var, boş atanları tenzih ederek söylüyorum. Eğitim sistemimiz işte böyle bozuk sistemler doğuruyor. Yolun sadece ilgili kısımlarında mı sürat ihlali yapmak yasak? Şimdi bu hareketle insanlara "bakın burda hız sınırlarını ihlal ederseniz cıs yaparım, diğer yerlerde zaten göremiyorum" demiş olmuyor musunuz? Bu şekilde hangi kazayı önlemiş olacaksınız? İnsanlara hız sınırlarını ihlal ettiklerinde kendilerinin ve beraberindekilerin canlarını tehlikeye attıklarını nasıl izah edecek, ne tür bir denetim mekanizması kuracaksınız?

İnsan bir konu hakkında düşünüp yanlış bir yargıya varabilir, bunda problem yok. Şu an ülkece geldiğimiz noktada öyle bir durumdayız ki; yanlış yargıdan yanlış yargıya ulaşıyoruz. Çıkış noktasında en ufak bir doğru önerme yok. İşimiz o kadar zor ki. Şimdi düzeltmeye başlasak meyvelerini en erken 15 yıl sonra toplarız...
 

RYAN7R

Özg
Panpa
7 Eyl 2016
4,159
1
8,086
4,820
28
Ankara
Marka
Yok
Ben beğendim, iyi niyetlerini göstermişler. Bu açıklamadan sonra radar noktalarını artırmaları gerekiyor tabi
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım