HABER Maceracı Babanın Yeni Silahı Discovery 5 Göründü

Arda Celik

Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
71
82
1,010
Çanakkale
Discovery Serisi bana göre Land Rover’ın Defender’dan sonra en efsanevi modelidir. Kimsenin dilinden düşmeyen ve birçok insanın hayallerini süsleyen Range Rover’lar İstanbul’un lüks semtlerinde mağazadan mağazaya gezine dursun, Discovery denince içimdeki maceracı ruh uyanır. Bunu da her yaz gittiğim Gökçeada’da Discovery’leriyle sahile girip teknelerini suya indiren, surf’lerini çıkarıp rüzgar surf’ü yapanlara borçluyum herhalde.

Kendimde ve çevremdeki birçok kişide de aynı tutumu görüyorum. Otomobilleri onu kullananlarla eşleştirip daha sonra bunları birer önyargıya dönüştürüyoruz. Mesela babama ne zaman bir Mercedes’ten bahsetsem, müteahhit arabasını ne yapayım ben der. “Mini Cooper bayan arabası” oluverir, BMW “genç işi” ve daha niceleri. Önyargılarımızdan kurtulmamız gerekir elbet bu konuda suçluyuz kabul ediyorum. Fakat bu suçun bilincinde olmak maalesef Discovery’e her baktığımda bana Discovery’leri sevdiren maceracı tipleri düşünmemin önüne geçemiyor.

4b96da1b40f2af4b254a36935eace4c5.jpg


Ben bu önyargıların içinde kaybolurken Land Rover beni arkamdan bıçaklıyor adeta. Yeni Discovery haberlerini görüp heyecanlanıyorum fakat o da ne? Discovery olmuş, Discovery Sport Plus. Bu ara tasarımcılar ne kadar tembelleşti! Endüstride yeni akım firma içi bütün tasarımları Paint’te sanki köşeden çekerek yapmak. Mercedes tasarımcısı S Klasse’yi köşeden tutup küçültüyor ve yeni E yaratılıyor, biraz daha çekerse de C oluyor aynı tasarım. Bir otomobilsever olarak şikayet etmeyi hakkım olarak görsem de eğri oturup doğru konuşmak lazım. Her ne kadar çeşitliliğin azalması ve tekdüzelikten şikayetçi olsam da; bu araçların, başarılı kardeşlerinin tasarımlarını kendi sınıflarına uyarlamak dışında bir suçu yok.

Biz Range Rover Evoque’u bu kadar beğendik ki adamlar Discovery Sport’u ona benzettiler, şimdi de Discovery 5 ona benziyor. Bu aslında bir sorun değil. Bu eldeki iyi malzemenin herkes tarafından kullanılabilmesini sağlayan herkesin karlı çıktığı bir strateji. Evet biraz kolaya kaçılmış hissi veriyor, elbet S Klasse sürücüsü yarı fiyatına satılan E serisinde aynı tasarımı görünce sevinmeyecektir. Fakat unutmamak lazım ki günün sonunda Evoque sürücüsü de, Discovery 5 sürücüsü de arabasını park edip dönüp baktığında, gördüğü manzara karşısında memnun olacaktır.


Yeni Land Rover Discovery 5 hakkında daha fazla detayı bu ayın sonunda öğreneceğiz. Şimdilik sizleri birkaç fotoğraf ve kısa bir video ile baş başa bırakıyorum. Videoda gözüktüğü üzere telefon uygulamasından katlanabilen koltuklar yeni bir özellik olarak tanıtılıyor. Kimin işine yarayacak bilinmez fakat bulunmasının da bir zararı yok sanırsam.

Sizin tasarım ve tekdüzeleşme konusunda düşünceleriniz neler? Sizce beğenilen bir tasarım, firma içinde diğer modellere de taşınmalı mı? Sizin de paraşütle atlarken arabanızın arka koltuklarını yatırmak istediğiniz oldu mu? Düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın!



Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 

Uyovac

Asfalt Kurutucu
15 Eyl 2016
1
0
535
Bizde Discovery 3 var ve bu yeni arabayı babama gösterdim."Bir seriyi daha bozmuşlar" dedi.Farları ve tamponu falan bence olmamış.Ama kötü araba mı diye sorarsan harikadır ona lafım yok ancak o Jeremy Abimizin dediği "O yakışıklı bir canavar.(It's a handsome looking brute.)lafı artık buna gitmemiş.Ve bununla İskoç Dağlararına çıkamazsınız.:D
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım