MAZDA 3 1.6

GMEMD

Taklacı Güvercin
18 Haz 2018
22
81
335
Merhaba, daha önce 2009 model Mazda 3 aldığımı paylaşmıştım. Otomobille yaklaşık 2200 km oldu. Genel olarak izlenimlerimi paylaşayım. 1 yıllık Albea macerasından sonra kendisi ile şiddetli geçimsizlik üzerine ayrıldık. Linea, Bravo, Fluance, Focus bakarken, hatta son ikiye indirmişken Ankara'da 51 bin km'de şu anki Mazda 3'ü buldum. Hafif maceralı bir alım süreci sonrası aracı Burdur'a getirdim. Otomobilin hızlanma isteği en dikkat çeken yanı, açıkçası 1.6 benzinli ve 145 Nm'lik bir araçtan büyük beklentim yoktu. ama Mazda beni şaşırttı. 110 km/s'de sabit tutmak için dikkatli kullanmak gerekiyor yoksa üst hızlarda buluyorsunuz kendinizi. Otomobilde motor sesi 120 km/s'ye kadar kolay kolay duyulmuyor. En rahatsız edici ses yol sesi onu da sınıfı ve üretildiği yıla göre tatmin edici seviyedeki müzik sitemi tölere edebiliyor. Otomobilde alışık olmadığım bazı özellikler var, el freni sağda, emniyet kemeri uyarıları takmayanı pişman ediyor, tavan lambaları iki tonlu yanıyor ve gösterge tablosu ışıkları farlardan bağımsız ve gecikmeli sönüyor. 4 camı kumandadan açıp kapatabiliyorsunuz. Otomobilin uzun yol rampa performansı beklediğimden iyi çıktı 10 km boyunca %7 rampanın çoğunluğunu 4'e düşmeden çıkabiliyor ama yolun virajlı olması ve yavaşlamayı gerektirmesi nedeniyle 4'ile 80-90 km/s aralığında çıkmak daha iyi. Direksiyon, debriyaj ve vites geçişleri rahat ve sorunsuz arabada yeterinde bardaklık ve göz var. Torpido gözü oldukça geniş ve kilitli. Koltukların ayarları oldukça kolay, arka koltuk katlama mekanizması kilitli. bagaj biraz küçük olsa da tatminkar sayılabilir. Yakıt tüketimine gelince araçta LPG yok ve ben düşünmüyorum. benzinde uzun yolda 800'ü zorlasa da şehir için de 500-600 km ancask gider sakin kullanımda. şehir içi dışı ortalama 6.5 ile 7.5 lt/100km tüketimi var. Agresif kullanım bu değerleri artıracaktır. Aracın eleştireceğim noktaları yol bilgisayarı orta bilgi ekranında ve rakamlar küçük olduğu için anlık tüketimi takip etmek zor. ( 2006 Fiat Albea'da yol bilgisayarı gösterge tablosunda ) Bunun yanında saat ile yol bilgisayarı arasında seçim yapmak can sıkıcı ikisini aynı anda görmek olanaksız. Aynı durum klimanın ısı değeri ile dış ısı arasında da geçerli. bagaj kapağını açmak için kapakta 90'lı yılların şahinlerini anımsatır bir düğme var. İçten açılabilir bir bagaj kapağı olmalıydı. Araç şimdilik keyifli ve sorunsuz umarım hep böyle devam ederiz...

20190601_130139.jpg20190601_130214.jpg
 

Bilal

Panpa
7 Eki 2016
698
1,396
2,520
İstanbul
Hayırlı olsun. Kendileri benim araba sürmeyi öğrendiğim , çocukluğum ve ergenleğimin kahramanlarından, çoğu ilk deneyimleri yaşadığım araçtır. 2004 dynamic paketi vardı bizde şampanya rengi manuel. Tüplü olduğu için bahsettiğiniz yokuş çıkma- performans olayları hakkında tam tersi düşünüyoruz :rolleyes: Yalıtım için o zamanlar önemsediğim bir şey olmadığı için bir şey diyemem ama babamın yalıtımını beğenmediğini biliyorum. Bütün bunların dışında yılına göre çok yakışıklı, çeşitli güzel donanımlar sunan, az yakan tercih edilesi güzel bir araçtı. Mazda 3 kalbimde yaşayan efsanelerden biri,umarım uzun yıllar kazasız belasız binersiniz
 
  • Beğeni
Tepkiler: GMEMD

emert20

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
2,449
6,787
4,270
26
Denizli
Marka
Fiat
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın. Bu modelin düşük kilometrelisi çok fazla kalmadı sanırım güzel denk getirmissiniz.
 

GMEMD

Taklacı Güvercin
18 Haz 2018
22
81
335
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Hepimiz araçlarımızı dikkatli ve kazasız günlerde kullanalım. Bugün haberlerde okudum. İstanbul'dan muhtemelen tatile giderken Kütahya'da kaza geçiriyor aile ve 11 yaşındaki kızları ölüyor. Babanın kızının cenazesinin başında ( kaza yerinde ) bekleyişi var ki acı tarif edilemez..
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım