HABER McLaren 650S’in yerini alacak P14 yakalandı!

ramazanyikici1

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
11
1
595
Görünen o ki McLaren Otomotiv Şirketi, 2022 senesine kadar 15 yeni otomobil göreceğimizi öngören “Track22” planı çerçevesinde çok sıkı çalışıyor. Casus fotoğrafçılar son olarak İngiliz otomobil üreticisinin, McLaren 650S’in yerini alacak bir modeli test ettiklerini görüntüledi.

Prototipin P14 olarak adlandırıldığı biliniyor. Dedikodulara bakılacak olursa model, gelecek yıl Cenevre Motor Fuarı’nda görücüye çıkacak. McLaren P14’ün twin-turbo V8 motorla ve yekpare karbon fiber bir şasi ile gelmesi bekleniyor. Tasarımda gözüken aerodinamik geliştirmelerin P14’e, halihazırda yeterince etkileyici bir performansa sahip olan 650S’ten de daha iyi bir performans kazandıracağı öngörülüyor. 650S’in 641 beygir güç ürettiğini düşünürsek P14, muhtemelen 700 beygire yakın bir güçle gün yüzüne çıkacak.



İspanya’da bir yerlerde test edilirken yakalanan prototip model bizlere gösteriyor ki McLaren, modeli saklamak için o kadar da çaba göstermiyor. Aracın herhangi bir dış yüzey kaplaması olmadan dolaşması bizlere, mevcut tasarım hakkında ip uçları veriyor. Örnek vermek gerekirse aracın ön farlarının altında neredeyse ön kaputun ortasına kadar uzanan bir boşluk bırakılmış ve ön liplerin sağ ve sol yanında bulunan hava girişleri otomobile aerodinaminin yanında agresif bir görünüm de katmış.



Diğer aerodinamik değişimlerden birisi de, ön kapının hemen altında çamurlukta başlayan yan eteklerin parabol şeklinde bir şekil çizerek arka çamurluklara kadar uzanıyor olması. Yenilenmiş arka far tasarımının ortasında iki simetrik egzoz çıkışı gözleniyor. Bu fotoğraflara dayanarak söylenebilir ki McLaren, geleceğin süper spor otomobillerine güçlü bir rakip daha kazandırmaya hazırlanıyor.

Fotoğrafların kaynağı: Brian Williams Photography





Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım