Mercedes C180d Estate Avusturya’dan Almak

mcb

Murat
Panpa
9 Ocak 2020
1,385
2
3,010
3,770
36
Avusturya
Marka
Mercedes
Selamlar herkese,

birkaç gündür yeni araç alanların hikayelerini keyifle okuyorum. Ben de yazayım dedim. Hem yurt dışında bu işler nasıl oluyor hem de station wagon Mercedes pek satılmıyor Türkiye’de nasıl bir deneyim merak edenler olabilir dedim.

Öncelikle Avusturya’ya geldiğimde genişçe bir premium araç bakmaya başladım. İkinci eller çok uygun olduğu için hiç sıfır bakmadım. Maksimum 50bin km’ye kadar araçlara bakmaya başladım. Araçta en önemsediğim şey dizayn ve konfordur. Sportif sürüş, ağır arazi kabiliyeti falan pek umurumda olmaz. Bunların yanında elbette çok abartı yakıt harcaması da olmasın istiyor insan. İnovatif şeyleri çok sevdiğimden araçlarda da böyle şeyler hoşuma gider.

Aklımdaki ilk markalar ise Jaguar ve Land Rover oldu. Bu grubun birçok handikapı olsa da dizaynları çok hoşuma gidiyor. Range Rover Evoque, Land Rover Discovery, Jaguar XE ya da XF aklımdaki modellerdi. Bu arada kasa tipi olarak da sevmediğim tek kasa sedandır. HB, SW, SUV ve hatta MPV bile sedandan daha şık bence. Kuyrukta bir çıkıntı olmasını asla anlayamıyorum. Zaten bence bu nedenle sportback sedanlar çıktı son yıllarda çünkü sedandaki bagaj çıkıntısı cidden çirkin bir ayrıntı. Neyse lafı daha uzatmayayım iki ay kadar ne Jaguar ne de Land Rover’da bir araç bulamadım yakınlarda ikinci el.

Avusturya’da (bu birçok batı Avrupa ülkesinde de aynı) ikinci el alan hemen hemen kimse sahibinden almıyor. Çünkü bayii ve galeriler hem krediyi hallediyor, hem 6 aydan iki yıla garanti veriyor sıfır araç gibi. Dolayısıyla çok daha konforlu. Fiyat olarak da pek oynamadığı için peşin parası olan dahi gidip de garantisiz araç almak istemiyor ve bayii ya da galeriye yöneliyor. Galericiler de bizdeki gibi ölücü değiller :) Avusturya’da araçlar tahmin edeceğiniz üzere çok uygun Türkiye’ye göre ancak vergi ve kasko ücretleri yüksek. Aracın fiyatına göre kasko minimum yıllık 1200-1300 Eurolara kadar çıkıyor. Vergi ise içten yanmalı motorlarda tamamen beygir gücüne göre, dolayısıyla motor ne kadar büyürse vergi o kadar artıyor. Maalesef karbon salınımı burada çok etki etmiyor. Son olarak finansal yönü ise şöyle: iki adet seçenek var. Bunlar: Leasing ve Kredi. Leasingde de kredide de aracın o anki değeri ve yıllık kaç km kullanacağınıza göre aracın 4 yıl sonraki değeri hesaplanıyor. Aradaki fiyat farkını bu 4 yılda taksit taksit ödüyorsunuz. İsterseniz bu ücreti azaltmak için bir ön ödeme, ara ödemeler ya da son balon ödeme gibi şeyler yapabiliyorsunuz. Son takside geldiğinize isterseniz aracın o anki değerini ödeyip alabiliyor ya da bayiiye bırakabiliyorsunuz. Leasing’de ilk anlaşmanız neyse hep onu ödemek durumundasınız. Kredide ise eğer elinize para geçerse krediyi kapata da bilirsiniz, ya da aylık ödemeleri düşürmüş olursunuz. 4 sene sonunda yine maddi durumunuz kötüye gitti diyelim 2 sene daha uzatalım diyebiliyorsunuz. Aracın değeri atıyorum 10bine düştü, 2 sene sonra da 8 olacak. 2bin euroyu iki yılda taksit taksit ödüyorsunuz, dolayısıyla taksitleriniz çok düşüyor. Yani araç almak için her türlü kolaylık mevcut bayilerde. Hal böyle olunca sahibinden kimse almıyor.

Bu markalarda aradığım araçları bulamayınca Volvo baktım biraz. Yenilerinin tasarımlarını aşırı beğensem de bir önceki kasalar o kadar eski görünüyor ki bu tamamen yenilerin çok güzel olmasından kaynaklı bence ama yine de insan yenisini gördükten sonra eskisini almak istemiyor. Orada da XC60 modeline baktım biraz. En son olarak BMW ve Mercedes bayiilerine de bir gitmeye karar verdim. İlk olarak BMW’de 225XE Active Tourer modeline baktım. Bu araç plug-in hybrid bir araç. İş ev arası yaklaşık 9km. Araç sadece elektrikle 60km’ye kadar gidebiliyor. Dolayısıyla iş ev arası gidişim bedavaya gelecekti. Bir de Avrupa’da şu an Stuttgart, Milan gibi kentlerde Euro6 motor dışındaki dizel araçlar şehrin bazı yerlerine giremiyor. AVM’lerde, şehir içi otoparklarda elektrikli araçlar hem öncelikli hem çoğunlukla bedava. Yine şirkette her zaman kapalı otoparka koyabilme şansım ve evdeki kapalı garajda da prizim olduğundan çok hoşuma gitti aslında. Bunun yanında elektrikli motordan dolayı 0-100’e de 6.7 sn’de çıkıyor. Sonra aracı gidip görünce öğrendim ki çeki topuzu takılamıyor çünkü batarya var, ayrıca uzun yolda 120km/h üstünde elektrik motoru tamamen kapanıyor. Dolayısıyla araç çok yakmaya başlıyor. Bir de ağır olduğundan normal benzinli versiyondan bile çok yakıyor. Ben bir yere giderken çeki topuzuna bisikletlerimi takıp, gezeceğim şehirde aracı otelin otoparkına bırakır, bisikletle gezerim şehre. Hem spor yapmış olurum, hem yürümeden daha hızlı bir şekilde şehri görürüm, hem otopark aramam hem de aracımın başına bir şey gelme riski sıfıra inmiş olur. Bu yüzden çeki topuzu elzem. Bu nedenle 2 serisi elendi. X3 2014-15 modellere baktım bütçem dahilinde ancak bu araca bir türlü ısınamadım ben. İçi de dışı da premium bir araçtan çok uzak bence. (Yeni kasası muhteşem oldu ancak o ayrı.) Son olarak bir tane X1’e kanım ısındı. Ancak bazı sorunlar vardı: Araç bir kere benzinli ve dolayısıyla çok yakıyor, BMW manuel (sürekli takılı duran) çeki topuzunu 3bin Euro’ya takıyor. Ayrıca kredi oranı da yıllık %4’tü. Bunun yanında ülkeye yeni taşınmam dolayısıyla 6 ay kadar kredi için bekleyebileceğimi söylediler.

Son olarak Mercedes’e gittim. Orada da C sınıfı ve CLA sınıfının station wagon modelleri ve GLA‘ya baktım. GLA’ya biner binmez beğenmedim diğerlerinin yanında. Geriye C ve CLA kaldı. CLA önden çekiş olması, daha kötü yalıtımı olması, bagajının eşikli olması, içinin daha dar olması sebebiyle hem daha konforsuz hem daha çok içeri ses alan bir araçtı. Tasarımı da yine bence C’ye göre daha kötüydü. C‘ye binince premium bir araçta olduğunuzu anlıyorsunuz, C180d çok az yakıyor ve vergisi de çok düşük (yıllık 430Euro) zaten. Bir de satıcı inanılmaz ilgilendi. Öncelikle tüm seçtiğim araçlarla test sürüşü yaptırdı. Test sürüşü dediğiniz şeyi tek yapıyorsunuz. Aracı bayiiden alıp kafanıza göre gezip geliyorsunuz. Sonra BMW’nin 3bin dediği çeki topuzunun elektrikli versiyonuna 1870Euro dedi. Bu sayede kullanmadığınızda butonuna basıp kasanın altına gizleyebiliyorsunuz ve çirkin bir görüntü oluşmasını engelliyorsunuz. Türkiye’deki kaskomdan dolayı aylık 80euro az ödememi sağlayacak bir hasarsızlık indirimi yaptı. Ve en son olarak BMW’nin %4 dediği kredi oranına %2.49 dedi. Yani arabayı bana zorla verdi adeta :D Aracım 2017’nin 9. Ayı modelli C180d Siyah bir Station Wagon Avantgarde donanım modeli. 39biinde aldım aracı. Herhangi bir kazası, değişeni, boyası hiçbir şeyi yok. 2 sene Mercedes Avusturya garantisi altında. Servise götürdüğümde araç sağlamakla mükellefler. Araç kışlık ve yazlık lastikler ve orijinal jantlarla geldi. Burada genelde insanlar iki takım jant alıp lastikleri direkt jantlarla birlikte kullanıyor. O nedenle iki takım orijinal jantım oldu :D Sırf bir takım jant 1700 Euro zaten. Bir de Mercedes sağolsun bakımını yapıp veriyor aracı. Yani 1 yıl bakım, muayene, balata değişimi olmayacağının garantisini veriyor. Şartlar sıfır araçtan farksız yani. Fotoğrafları aşağıya bırakıyorum:

7D2F06FF-32CA-4E16-9AEF-5E7A52155B0C.jpeg


Araçla şehir içi de uzun yol da gittim. Uzun yol performansı bence çok etkileyici. 180’le tren gibi gidiyorsunuz. Yalıtım çok iyi, çok güven veriyor, yolu hissettirmiyor vs. Bunun yanı sıra 6.1 şehir içi 5.8 gibi şehirlerarası yakıyor. Motordan dolayı daha az motor sesi alıyor. 7G Tronic B serisinden tanıdığım ve mükemmel diyemeyeceğim bir şanzıman. Ancak bu araçtaki plus versiyonu normal 7G Tronic’ten gerçekten fark edilir derecede iyi. Arkada yükleme eşiği dümdüz, altında büyük bir göz var yedek lastik olmadığı için. Bence bu kadar yeni bir D sınıfı Mercedes’te CarPlay olmaması inanılır gibi değil. Ciddi bir saçmalık. Onun dışında yine sevmediğim bir şey ise arka şaft tünelinin çok büyük olması ve arka yolcular için havalandırma, usb vs. olmaması. Koltuk ısıtması olan araçta arka yolcu için havalandırma menfezi yok. Onun dışında şu ana kadar çok memnunum diyebilirim. Ara hızlanmaları da sıfırdan hızlanması da sport+ modunda bile çok iyi değil elbette ama beni o kadar ilgilendirmeyen bir şey ki bu o nedenle hiç sorun etmiyorum. Aracın ses sistemini de özellikle Apple Music bağladığımda çok başarılı buluyorum. Radyo o kadar kaliteli ses vermiyor. Şu ana kadar sıkılmadan okuyabildiyseniz teşekkür eder, sorularınız olursa beklerim.

C567C3F8-291F-4672-BF43-905050131CBB.jpeg
 
Son düzenleme:

inzfatih

Fatih
Panpa
16 Eyl 2016
2,058
4,332
4,220
varsova
Marka
Porsche
Araciniz hayirli olsun, tanidiginiz bir araci ikinci el alamiyorsaniz en mantiklisi garantili olarak galeriden almak bencede...

Avusturya’da (bu birçok batı Avrupa ülkesinde de aynı) ikinci el alan hemen hemen kimse sahibinden almıyor.
Bu kisma katilmiyorum, bircok temiz arac akrabaya, arkadasa, ese dosta satiliyor galerilerin eline dusmuyor. Calistigim sirkette de arkadas cevremde de hep boyle oldu, araci satarken ilan bile acmadan hep tanidiga gitti.
 
  • Beğeni
Tepkiler: mcb

mcb

Murat
Panpa
9 Ocak 2020
1,385
2
3,010
3,770
36
Avusturya
Marka
Mercedes
Araciniz hayirli olsun, tanidiginiz bir araci ikinci el alamiyorsaniz en mantiklisi garantili olarak galeriden almak bencede...


Bu kisma katilmiyorum, bircok temiz arac akrabaya, arkadasa, ese dosta satiliyor galerilerin eline dusmuyor. Calistigim sirkette de arkadas cevremde de hep boyle oldu, araci satarken ilan bile acmadan hep tanidiga gitti.

Teşekkürler :) Doğrudur ancak benim etrafımda gidip de sahibinden alan hiç olmadı, ancak tabii ki tanıdığı bildiği aracı sahibinden alan da vardır. Yalnız özellikle marka bayilerinin şartları o kadar iyi ki aracı tanısam bile ikilemde kalırım bayi mi sahibinden mi diye.
 

inzfatih

Fatih
Panpa
16 Eyl 2016
2,058
4,332
4,220
varsova
Marka
Porsche
Teşekkürler :) Doğrudur ancak benim etrafımda gidip de sahibinden alan hiç olmadı, ancak tabii ki tanıdığı bildiği aracı sahibinden alan da vardır. Yalnız özellikle marka bayilerinin şartları o kadar iyi ki aracı tanısam bile ikilemde kalırım bayi mi sahibinden mi diye.
evet ozellikle kredi imkanlari bankalardan cok daha uygun oluyor ustune bir de garantisi oluyor :) benim cevrem biraz araba hastasi oldugundan sanirim, araci alir almaz , satacagin zaman haber ver diyen arkadaslarim var
 

mcb

Murat
Panpa
9 Ocak 2020
1,385
2
3,010
3,770
36
Avusturya
Marka
Mercedes
evet ozellikle kredi imkanlari bankalardan cok daha uygun oluyor ustune bir de garantisi oluyor :) benim cevrem biraz araba hastasi oldugundan sanirim, araci alir almaz , satacagin zaman haber ver diyen arkadaslarim var

Olabilir :) bakımı bile yapıp verdiler bana mesela. Bir yıl boyunca balatası neydi, bakımı neydi uğraşmayacağım. Hizmet ciddi güzel. Bankada %5’ti kredi mesela 2.49’dan aldım falan. Ben alım satımda da en çok konforu düşündüğümden sanırım şartlar böyle olunca hiç ikinci el ilanlarına bakmadım. Direkt bayilere gittim.
 
  • Beğeni
Tepkiler: inzfatih

stan

Rahmi Tanır
Panpa
8 Eyl 2016
1,714
1
6,438
4,070
36
İzmir
Marka
Alfa Romeo
Viyanaya 1 kez iş için gitmiştim. Genel olarak gördüğüm, TR'de fluence ve focus vari şirket spek araçlar neyse, Avusturya'da C ve 3 serisi oydu.

Adamların ayağının yerden kesilme arabası bile bizim lüksümüze tekabül ediyor, bizim için üzücü.

Taksi olarak çağırdığım araba da 740D gelmişti, o da ayrı bir konu :D

Güle güle kullanın velhasıl kelam.
 

mcb

Murat
Panpa
9 Ocak 2020
1,385
2
3,010
3,770
36
Avusturya
Marka
Mercedes
Viyanaya 1 kez iş için gitmiştim. Genel olarak gördüğüm, TR'de fluence ve focus vari şirket spek araçlar neyse, Avusturya'da C ve 3 serisi oydu.

Adamların ayağının yerden kesilme arabası bile bizim lüksümüze tekabül ediyor, bizim için üzücü.

Taksi olarak çağırdığım araba da 740D gelmişti, o da ayrı bir konu :D

Güle güle kullanın velhasıl kelam.
teşekkür ederim :) Burada pek şirket aracı yok ancak haklısınız C ve 3 çok satan modeller. Hatta en çok satan ilk 20 araba modeli arasına giren neredeyse tek premium modeller. Bu da aslında ulaşmanın kolay olmasından kaynaklı. İnsanlar bir üst sınıfa çok çıkmıyor çünkü d sınıfı premium birçok açıdan yeterli oluyor. Aileler için de hem kullanımı zevkli, hem lüks ve konforlular. Hem de yeterince büyükler. Taksiler ise ayrı bir şey. Taksi hizmeti aslında lüks olması gereken bir hizmet. Sonuçta şöförlü araç kiralıyorsun düşününce. Bir de toplu taşımanın son derece iyi olduğu, işçiliğin pahalı olduğu ve arabaya ulaşmanın çok kolay olduğu bir yerde şöförlü araç kiralamak takdir edersiniz ki çok özel bir hizmet. Bu nedenle de taksi ücretleri pahalı, taksiler de hakkını verircesine lüksler. Mercedes E ya da S, BMW 7, Audi A8 genelde kullanılan araçlar. Türkiye'de ise toplu taşıma kötü, arabaya ulaşmak zor. Haliyle taksiye toplu taşıma gibi ihtiyaç var. Bu yüzden de kalitesine falan bakmadan fiatlar dolanıyor ortalıkla. İşgücü de ucuz olduğundan kaliye iyice yerlere düşüyor. Çoğunlukla müziktir, sigaradır kimse sormuyor bile. Hatta son bindiğimde arabanın beyaz olması gereken sütun ve tavanı artık sigaradan ve temizlenmemekten simsiyah olmuştu. Arabaya oturmak istemiyor insan pislikten. Sürüşü zaten tahmin edersiniz. Bu nedenle yabancı şirketler özel şöförlü vip minibüs kiralıyor genelde yabancı misafirleri geldiğinde. Maalesef bu konularda hala çok geride olmaya devam ediyoruz.
 

DouglasAdams

DOKTOR
Destekçi
24 Mar 2017
9,911
2
24,208
5,320
İzmir
Marka
Toyota
Kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum.Benim sorum şu olacak arabanın rüzgar direnci katsayısını bulamadım araştırmama rağmen bilginiz var mı? 2. sorum da şehir içinde yoğun dur kalklı trafikte hiç şanzıman uyarısı aldınız mı?
 
  • Beğeni
Tepkiler: mcb

mcb

Murat
Panpa
9 Ocak 2020
1,385
2
3,010
3,770
36
Avusturya
Marka
Mercedes
Kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum.Benim sorum şu olacak arabanın rüzgar direnci katsayısını bulamadım araştırmama rağmen bilginiz var mı? 2. sorum da şehir içinde yoğun dur kalklı trafikte hiç şanzıman uyarısı aldınız mı?
çok teşekkür ederim. Rüzgar direnci katsayısı station wagon modellerin en iyisi olan 0.27 oranına sahip. Mercedes'in C kasası bu konuda sedan'ında da çok iyiydi zaten. Bu da tabii işleri çok kolaylaştırıyor. Şanzımanla alakalı en ufak bir uyarı almadım. Şu ana kadar kendisinden ziyadesiyle memnunum. Aracın tek arızası AdBlue sensörü oldu. O da aldığım ikinci gününde verdi arızayı. Ancak bu arıza AdBlue'lu çoğu araçta olabiliyor. AdBlue maalesef kolay donan bir madde ve sensörü de arızalandırıyor. Garanti olduğundan aynı gün değiştirdiler. Nazar boncuğu olarak onu kabul ettim :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: DouglasAdams

inzfatih

Fatih
Panpa
16 Eyl 2016
2,058
4,332
4,220
varsova
Marka
Porsche
Olabilir :) bakımı bile yapıp verdiler bana mesela. Bir yıl boyunca balatası neydi, bakımı neydi uğraşmayacağım. Hizmet ciddi güzel. Bankada %5’ti kredi mesela 2.49’dan aldım falan. Ben alım satımda da en çok konforu düşündüğümden sanırım şartlar böyle olunca hiç ikinci el ilanlarına bakmadım. Direkt bayilere gittim.
ikinci el ilanlar da cok uyanik olmak lazim, servis bakimli ilk sahibinden kazasiz diye aradiginizda zaten geriye pek araba kalmiyor, kucuk ulke sonucta cok fazla ilan yok turkiyedeki gibi, ulke disindan almakta cok ugrastirir, en mantiklisini yapmissiniz, bu arada viyana gunlerimi hatirlattiniz :) o merkezdeki dar caddelerde dikkatli olun :) birde sehir disindaki radarlarda :) iyi surusler
 
  • Beğeni
Tepkiler: mcb

mcb

Murat
Panpa
9 Ocak 2020
1,385
2
3,010
3,770
36
Avusturya
Marka
Mercedes
ikinci el ilanlar da cok uyanik olmak lazim, servis bakimli ilk sahibinden kazasiz diye aradiginizda zaten geriye pek araba kalmiyor, kucuk ulke sonucta cok fazla ilan yok turkiyedeki gibi, ulke disindan almakta cok ugrastirir, en mantiklisini yapmissiniz, bu arada viyana gunlerimi hatirlattiniz :) o merkezdeki dar caddelerde dikkatli olun :) birde sehir disindaki radarlarda :) iyi surusler

Teşekkürler. Ben Viyana'ya oldukça uzak olsam da haklısınız burada da dar sokaklar, radarlar bolca var. Sürekli limitleyici açıyorum zaten ne olur ne olmaz diye. Bir de İsviçre sınırında ve Almanya sınırında olduğumuz için ekstra kontroller de oluyor özellikle mülteci kriziyle birlikte başlamış. İsviçre zaten çok sıkı. Başta Almanya'dan almayı da düşündüm ama prosedür çok uzundu ve Avusturya'da Almanya'ya göre %1 fazla vergi var. Dolayısıyla zaten Almanya'dan alıp o kadar kağıt işi yapınca astarı yüzünden pahalıya geliyordu. Birçok burada bayinin hem Almanya'da hem İsviçre tarafında şubeleri de var. Onlar bile arabaları ülkeden ülkeye çekmiyor uğaşmamak için. Küçük ülke olmasının işte handikapını Jaguar ve Land Rover'da yaşadım. Bayilerde doğru dürüst ikinci el yoktu. Yoksa ilk olarak onlara yükselmiştim her ne kadar aslında bu aracıma göre çok daha kullanışsız ve zahmetli araçlar olsalar da :) Bir dahakine artık diyorum :)
 

inzfatih

Fatih
Panpa
16 Eyl 2016
2,058
4,332
4,220
varsova
Marka
Porsche
Teşekkürler. Ben Viyana'ya oldukça uzak olsam da haklısınız burada da dar sokaklar, radarlar bolca var. Sürekli limitleyici açıyorum zaten ne olur ne olmaz diye. Bir de İsviçre sınırında ve Almanya sınırında olduğumuz için ekstra kontroller de oluyor özellikle mülteci kriziyle birlikte başlamış. İsviçre zaten çok sıkı. Başta Almanya'dan almayı da düşündüm ama prosedür çok uzundu ve Avusturya'da Almanya'ya göre %1 fazla vergi var. Dolayısıyla zaten Almanya'dan alıp o kadar kağıt işi yapınca astarı yüzünden pahalıya geliyordu. Birçok burada bayinin hem Almanya'da hem İsviçre tarafında şubeleri de var. Onlar bile arabaları ülkeden ülkeye çekmiyor uğaşmamak için. Küçük ülke olmasının işte handikapını Jaguar ve Land Rover'da yaşadım. Bayilerde doğru dürüst ikinci el yoktu. Yoksa ilk olarak onlara yükselmiştim her ne kadar aslında bu aracıma göre çok daha kullanışsız ve zahmetli araçlar olsalar da :) Bir dahakine artık diyorum :)
Siz avusturya diyince viyanada cok turk oldugu icin ben direk viyana diye dusunmustum. Bodensee yakinlarindasiniz galiba, guzel yerler :) neyse cok konu disina ciktik, hayirli olsun, geyik basligina da bekleriz
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: mcb

DouglasAdams

DOKTOR
Destekçi
24 Mar 2017
9,911
2
24,208
5,320
İzmir
Marka
Toyota
çok teşekkür ederim. Rüzgar direnci katsayısı station wagon modellerin en iyisi olan 0.27 oranına sahip. Mercedes'in C kasası bu konuda sedan'ında da çok iyiydi zaten. Bu da tabii işleri çok kolaylaştırıyor. Şanzımanla alakalı en ufak bir uyarı almadım. Şu ana kadar kendisinden ziyadesiyle memnunum. Aracın tek arızası AdBlue sensörü oldu. O da aldığım ikinci gününde verdi arızayı. Ancak bu arıza AdBlue'lu çoğu araçta olabiliyor. AdBlue maalesef kolay donan bir madde ve sensörü de arızalandırıyor. Garanti olduğundan aynı gün değiştirdiler. Nazar boncuğu olarak onu kabul ettim :)
Sonuçta idrar:D İdrar sensörü var arabada 😄 Ben bu gerçeğe alışana kadar hibridizasyon ve ev ler devreye girer umarım
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: mcb

mcb

Murat
Panpa
9 Ocak 2020
1,385
2
3,010
3,770
36
Avusturya
Marka
Mercedes
Siz avusturya diyince viyanada cok turk oldugu icin ben direk viyana diye dusunmustum. Bodensee yakinlarindasiniz galiba, guzel yerler :) neyse cok konu disina ciktik, hayirli olsun, geyik basligina da bekleriz

evet ilk akla Viyana geliyor Avusturya deyince :) Ve evet Bodensee'deyim. Burası da full Türk gerçi :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: inzfatih
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım