KAPALI Mondeo mk4 vs Laguna 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozanckl

Profesör
28 Nis 2019
202
1
306
1,385
31
Marka
Ford
Merhaba, güncel kullandığım araba dizel düz vites Peugeot 307. Hem geniş hem güçlü motorlu bir D segment araba almayı düşünüyorum.

Mondeo mk4 ve Laguna 3 arasında kaldım. 2.0 motor olması şartıyla hangisi olursa daha mantıklı olur ?
Benim için sorunsuz olması önemli. Otomatikte hangisini tercih etmeliyim ?
Şimdiden teşekkür ederim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

mekatron42

ali göleç
Takipçi
24 Şub 2021
1
0
0
33
konya
Marka
Volkswagen
yol tutuş ve sürüş keyfi için Mondeo bence. dizel olursa lagunaya göre kalkışlarda asfaltı söker atar çok atik bir araçtır.
fakat dizelleri benzine göre daha iç gürültülü oluyormuş uzun yolda belki şikayet edebilirsin.
benim açımdan ford her alanda geçer renaultu. yakıt dahil.
 

gokglsy

gökhan
Profesör
22 Ağu 2019
632
638
1,820
26
trabzon
Marka
Ford
teknik olarak ikisi hakkında bilgim yok ama ford mondeo'nun tasarımını çok beğeniyorum yol tutuş, iç genişlik iyi ama bagaj kapağı küçük açılması zor kullanılmasına neden olabilir, renault laguna'nın arka bagaj liftback açılması kullanışlı olabilir. her iki modele baktığımızda güzel kullanışlı arabalar, 2.el olarak mondeo daha iyi parçaları daha yaygın bulunur, sonuç olarak ford mondeo almak isterdim.
 
Son düzenleme:

Maganda

Profesör
Beta Programı
3 Şub 2020
1,457
3
1,414
2,470
İstanbul
Marka
Volkswagen
Temiz mondeo parası lagunayı geçer diye düşündüm ben açıp bakmadım doğrusu fiyatlara. Bence ikiside güzel araba donanım olarak tahminimce laguna daha dolu olur. Bütçenize temiz bir şey denk getirdikten sonra lagunada mondeoda pişman etmez.
 
Son düzenleme:

LiveForSpeed

Profesör
30 Ocak 2017
292
437
1,395
Kocaeli
Marka
Volkswagen
Laguna 3'ün içine bile oturmadım ama Mondeo mk4 2.0 TDCİ otomatik , SW versiyonunu kullandım. Norveçte yaşayan bir akrabamızın aracıydı. Yazın memleketine döndüğünde sağolsun bir tur attık beraber. 180li süratlere kadar çıktım aracın yoldaki güven hissi, konforu, sessizliği çok etkilemişti beni.
 

TheDavsanci

Furkan T.oğlu
Profesör
21 Haz 2020
141
146
1,235
27
Gaziantep, Araban
Şahsen ikisini de kullanmadım. Laguna hakkındaki fikrim; kullandığım Privilege Fluence üzerinden tahminler olacak. Ayrıca rakamlar üzerinden de tahminlerimi söyleyeceğim. Uzman falan değilim sadece tahmin işte :)

Efenim, ikisi de D segment araç ancak Mondeo biraz daha E havası almış D gibi. İç hacim, bagaj ve boyutlar olarak Mondeo daha üstün. Ford'ların meşhur olduğu nokta yol tutuşları ve aktarma organlarıdır. Mondeo da üst segment bir Ford olarak bu gerçeklikleri üst noktalarda temsil ediyordur zannımca.
5 ayrı Renault sahibi (2007 Logan Station, 2001 Scenic RXT, 2007 ve 2010 Grand Scenic Privilege, 2010 Fluence Privilege) olmuş bir babanın oğlu olarak Renault hakkında daha çok fikrim var. Fluence yolu çok güzel tutan ve konforlu bir araçtı. Megane'nin üstü bir araç olarak Laguna'nın yolu daha iyi tutacağına eminim. Renault'ların dolu paketleri genelde yalıtım konusunda başarılı olmuşlardır, haliyle Laguna da içeriye fazla ses almayacaktır. Ayrıca Renault, üstün teknolojileri alt segment araçlara yedirmekte çok başarılı bir marka. Bunu Grand Scenic 3'teki yol takipli farları görünce anlamıştım. Laguna'nın da gayet dolu bir araç olduğunu biliyorum.
Şimdi üst başlıklardan naçizane karşılaştırmalarımı yazayım belki faydam dokunur. En öznel kısım olan tasarım ve benim en kötü olduğum kısım tasarım; ben çok anlamam tasarımdan. "Çoğ yağışıklı" dan öteye gidemiyorum ben :) Laguna çok sportif ve nazik görünen bir araba. Kaslıdan ziyade ince görünen agresiften ziyade asil ve nazik görünen bir araba benim için. Ayrıca tasarımı özellikle son kasada çok hoş. Araba yakışıklı işte. Mondeo ise daha geniş, daha uzun daha agresif daha kaslı bir araç. Bildiğiniz uzay gemisi gibi araba. Ben şahsen Mondeo'yu daha karizmatik buluyorum.
Konfor ve yol tutuşundan biraz daha fazla anlarım. Renaultlar bir Fransız karakteristiği olan rahatlık olayında iyidirler. Çok fazla sarsıntı hissettirmezler, fazla ses almazlar, yolcuyu şoförü yormazlar. Ford ise genelde sınıfının en iyilerinden olma çabasındadır. Focus mesela, çoğu otoriteye göre sınıfının en iyi yol tutan arabası olarak görülür hemen her nesilde. Mondeo'nun da yola dört kolla yapıştığını ve yüksek hızlarda bile dağılmadan virajları alabildiğini biliyorum. Okuduğum inceleme yazılarında Mondeo'nun içine neredeyse hiç ses almadığını ve konfor seviyesinin gayet yüksek olduğunu öğrendim.
Performans ve yakıt konusunda iki model de kafa kafaya diyebilirim. Renault Laguna'nın 2.0 bazında 2 motoru var. Birisi 2.0 dci 150 hp'lik motor. Bu motor 340 Nm tork veriyor. 0-100 fabrika verisi 9 saniye ve 210 km/h de aracın maksimum hızı olarak görünüyor. Büyük ihtimalle EDC şanzıman kullanıyor ve ortalama 7 lt yakıt tüketimi vaat ediyor. EDC şanzımanlar genelde 170 binlerde elden çıkıyor çok dikkatli kullanmak gerekiyor demişti memleketimdeki Renault yetkili servisteki ustamız. Tabi ki stabilite biraz da şoförün yeteneklerine bağlı bir husus. Laguna'nın diğer 2.0 motoru ise 2.0T 170 hp 240 Nm bir motor. Bu motorun güç aktarımını BVA şanzıman yapıyor. BVA, Renault'un otomatikleştirilmiş manuel şanzımanı. Bu şanzımanın Laguna'da kullanılması beni şaşırttı şahsen. Bildiğim kadarıyla biraz hantal bir şanzıman BVA. Yani bir Powershift veya tam otomatik şanzıman değil. Ancak yine de fabrika verileri Laguna'nın 0'dan 100'e 9 saniyede çıkabildiğini ve 209 km/h maksimum hızı olduğunu yazıyor. Ortalama yakıt da 8.9 litre imiş. Mondeo motor ve performans kısmında yine 2 motor sunuyor. Birisi 2.0 TDCI 140 hp 320 Nm verileri olan motor. Bu motora genelde piyasada 6 ileri tam otomatik bir şanzıman eşlik ediyor bildiğim kadarıyla ve 10 saniyelik bir 0-100 yazıyor fabrika verileri. 205 km/h maksimum hız sunan araç ortalama 5.2 litrelik bir tüketim vaat ediyor. Mondeo'nun diğer motoru 2.0 EcoBoost 240 hp 320 Nm'lik motor. Bu motor ile kullanılan 6 ileri Powershift şanzıman aracı 7.5 saniyede 0'dan 100e ulaştırıp 245 km/h bir maksimum hızları görebiliyor. Ortalama 7.7 litre de tüketim gösteriyor verileri. Powershift'i bir forum sitesinde en dayanıklı çift kavrama şanzıman olarak göstermişlerdi. EcoBoost motorları da genelde yakıt sarfiyatı ve bakım maliyetleri yüksek olarak lanse ederler ancak ben şahsen EcoBoost motorun hayranıyım her türlü :)
Güvenlik ve donanım olarak iki aracın da birbirinden geri kalmayacağına eminim çünkü iki araç da baz donanımlarında bile tüm güvenlik seçeneklerini standart tutmuş. Üst paketlerde de led farlar, mercekliler, deri koltuklar, hafızalı koltuklar gibi opsiyonlar geliyor ancak iki araç da gayet dolu. Bana sorarsanız Mondeo bir tık daha üstün olabilir donanım konusunda ama tamamen şahsi fikrim bu.
Özetleyecek olursak; bence Mondeo da Laguna da birbirinden geri kalacak araçlar değil. Mondeo biraz daha sportif ve elit bir arabayken Laguna daha zarif daha bir orta sınıf bir araç imajına sahip. Mondeo'nun en büyük artısı ve en büyük eksisi daha büyük olması bence. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Hangi aracı alırsanız alın, umarım kazasız belasız binersiniz aracınıza ve araçtan keyif alırsınız. Aracınızın sizin için hayırlı olması dileğiyle :)
 

Tolga kirelli

Elit Apaçi
10 Ağu 2019
78
138
810
47
Marka
Ford
2 yildan uzun suredir 2011 mondeo 2.0 dizel mk4 selective kullaniyorum. Aisin otomatik sanziman. Laguna ile karsilastirma yapacak bilgiye sahip degilim. Aldigimdan beri hic uzmedi, iyi ki almisim dedirtti. 140 beygiri benim icin gayet yeterli. Agir kalmiyor. Yorumda dendigi gibi E sinifina goz kirpan bir D arac bence.

Tuketim yol tutus, donanim, konfor, yedek parca, yurutme maliyeti olarak kesinlikle tavsiye ederim. Bu yorumlari 2011 mondeo aractan once daha yeni model mercedes e 180, c180, passat 1.4 tsi, volvo xc60 araclari yaklasik 2’ser yil kullanmis birisi olarak yapiyorum.

3 sene once gayet makul fiyata aldigim mondeo araci artik mevcut sartlarda uzun sure satmayi dusunmuyorum. Fiyat performans olarak kesinlikle gonul rahatligi ile tavsiye ediyorum ama laguna’dan iyi/ kotu yonlerine bir yorum yapamayacagim

selamlar
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,005
7
51,304
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Laguna'nın en büyük handikapı, yıllar içerisinde iç mekandaki malzemelerinin kendilerini salmasıdır. Eğer iç mekanı özenilerek bakılmış (=gerektikçe onarılıp yenilenmiş) ve sağlam kalabilmiş bir Laguna'ya denk gelirseniz bu iki seçeneği o zaman yan yana koyun derim. Öyle bir araç bulana kadar tereddütsüz Mondeo derim. Pırıl pırıl bir Laguna bulduğunuzu varsayarsak, kişisel tercihlerim nedeniyle yine Mondeo derim =) Laguna'nın Mondeo'dan üstün olduğu noktalar bir miktar donanım ve yakıt tüketimidir (bazı kullanıcılar için tasarımı da daha güzeldir). Geri kalan her şey için bence Mondeo
 

ozanckl

Profesör
28 Nis 2019
202
1
306
1,385
31
Marka
Ford
Herkese değerli görüşleri için teşekkür ederim. Biraz geç oldu cevap yazmam. 2.0 ecoboost beni de çok cezbediyor ama bakım maaliyeti ve ustası yok diye okumuştum bir aralar. 2.0 tdci 163 lük olan motor ps olmasından dolayı pek tutulmuyor galiba. 140 lık biraz daha revaçta benim anladığım kadarıyla
 

Tolga kirelli

Elit Apaçi
10 Ağu 2019
78
138
810
47
Marka
Ford
B
Herkese değerli görüşleri için teşekkür ederim. Biraz geç oldu cevap yazmam. 2.0 ecoboost beni de çok cezbediyor ama bakım maaliyeti ve ustası yok diye okumuştum bir aralar. 2.0 tdci 163 lük olan motor ps olmasından dolayı pek tutulmuyor galiba. 140 lık biraz daha revaçta benim anladığım kadarıyla
benim 140 beygirlik modeli secme nedenim tork konvertorlu sanziman istememdir. Benzin sarfiyati bir tik yuksek ama daha sorunsuz bir sanziman oldugu tavsiyesini aldim, simdiye kadar da sikinti cekmedim. 163 beygirlerde powershift var.
 

ozanckl

Profesör
28 Nis 2019
202
1
306
1,385
31
Marka
Ford
B

benim 140 beygirlik modeli secme nedenim tork konvertorlu sanziman istememdir. Benzin sarfiyati bir tik yuksek ama daha sorunsuz bir sanziman oldugu tavsiyesini aldim, simdiye kadar da sikinti cekmedim. 163 beygirlerde powershift var.
163 lükte kullanılan şanzımanla 1.5 tdci focustaki otomatik şanzıman aynı mı. Bildiğim kadarıyla dsg de olduğu gibi powershiftde de kuru ve yaş kavrama var
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım