Motor Ömrü testi ile motor gücü bağlantısı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ab2592

Asfalt Kurutucu
3 Ara 2016
1
0
535
Merhaba arkadaşlar ikinci el araç almayı düşünüyorum. Aracın motor ömründen, dyno verilerinden vesaire bahsediliyor. Örneğin aracın motor gücü 200 beygir gücü üretiyorsa ve motor ömrü diye bahsettikleri değer %75 ise biz motor gücünü 150 beygir olarak mı anlamalıyız? Dyno testin bakımından yalnızca aracın motor gücü ile yere aktarma organlarını da hesaba katıyor diye anlıyorum.
Dolayısıyla aracın motorunun durumunu anlamak için nelere dikkat etmek lazım. Planladığım araç neredeyse klasik sayılabilecek bir model olduğundan konuyu önemsiyorum.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
İyi akşamlar.
 

maximaorhan

Dispatcher
8 Eyl 2016
5,510
17,959
5,320
33
34
dynoda sizin de dediğiniz gibi beygir gücü ve kaybedilen beygir gücüne göre yüzde olarak değer çıkarıyorlar. benim tercihim şöyle olurdu; klasik araç olduğundan bahsetmişsiniz, sanayide aracınızın tabiri caiz ise ciğerini bilen ustasına götürmekte fayda var.
 

kaansoysal

Profesör
19 Eki 2016
415
514
1,645
32
Mersin
Nasıl bir araçla ilgileniyorsunuz bilmiyorum ama nacizane görüşüm yerinizde olsam hali hazırda yapılmış olan araç alacağıma atıl durumda ama parçaları tam olan muadilini alır ve tekrardan kendim toplardım klasik araç toplamanın hazzı çok başkadır çok zevkli bir iştir.bende dedemin yadigarı olan motoru buldum atıl durumdayken satın aldık ve toplama sürecine geçmeyi planlıyorum.
 

yaso

TORNACI
8 Eyl 2016
3,204
11,547
5,320
Antalya
Marka
Ford
Dyno testi sonuçlarını etkileyen bir çok etmen var. Yağ, filtre, buji gibi parçaların bakımı geldiği takdirde de dyno sonucu düşük çıkar. Ayrıca avans, subap ayarlarından, aracın bakımından emin olduktan sonra yapılması gereken bir testtir
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım