Motor freni (vakum etkisi) nedir?

emreblk99

Asfalt Kurutucu
29 May 2018
72
12
520
Arkadaşlar merhaba geçenlerde internette motor frenini biliyordum ama vakum etkisini yeni öğrendim. Emme zamanında olan pistonda emme valfi açılınca piston hava çekmek istiyormuş ama gaz kelebeği kapalı olduğu için vakum etkisi oluşuyormuş. Vakum etkisi nedir? Nasıl pistonlari yavaşlatıyor?
Birde aklıma yolda giderken ayağımızı gazdan çekince milisaniyede olsa bir pistonda yanma(patlama), diger emme zamanında olan pistonda gaz kelebeğini kapandığımız için vakum etkisi (yavaşlatıcı etki) olursa krank milinde gerilmelere yol acmazmi?
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,939
7
51,186
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Açar. Ama hayati bir yıpratıcılığı yoktur. Dikkat edilmesi gereken şu: yüksek devirdeyken downshift yapılıp motor devrinin anormal yerlere gitmesine sebep olmamak gerekir. O zaman supaplar filan eğrilebilir, hatta motor içi başka aksamlar da o tek harekette parçalanabilir.
 
  • Beğeni
Tepkiler: emreblk99
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım