Motor Yağ kanalları temizleme işlemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Merhaba ,
Son günlerde yetkili servislerde, araç motorunun yağının temizliği ile ilgili bir takım işlemler yapılmakta. 100 - 200 tl arasında değişen bir fiyatla servis ediliyor. İki hortum motora bağlanıp solusyon ile motorun içi temizleniyormuş. Bunu Hyundai servislerde sıkca yapıyorlar.
Fakat...
Zaten motor yağının kendi işlevleri arasında motoru temizlemesi yokmuydu. Her motor yağı değişimizinde biz bu kirli yağı boşaltmıyormuyuz.
Ayrıca Yağ filtresinin işlemide , motor yağını temizlemesi değilmi?

Servislerde insanlara bu işlem pazarlanıyor. banada pazarlandı, ama ben salladım. Ben yanlışmı düşünüyorum. Yapılması gereken bir işlemmidir.
 
10 Mar 2017
3,246
4,058
4,820
25
Antalya isparta aydin
Marka
Ford
Bunu ben de duymuştum abi. Ama benim duyduğum temizlik şöyleydi motor yağını bosaltiyosun sonra herhnagi bir yağ koyup 1 saat falan calisitiriyosun direk süzüyosun sonra yeni yağ koyuyorsun biraz maliyetli ama en mantıklı temizlik yöntemlerinden biri
 

yaso

TORNACI
8 Eyl 2016
3,204
11,547
5,320
Antalya
Marka
Ford
Carbon cleanden farklı olarak motor yağ kanallarını temizleyen bir makineli bir sistem ve sisteme özel solvent mevcut. Motor sisteme bağlanıp keskin ve dar kesitlerde zamanla oluşan tortuları temizliyor. Benzin dizel farketmez zamanla motorun bazı noktalarında özellikle motor kapağının altındaki kam milinin ve iticilerin bulunduğu bölgede, karter ve ince yağ kanallarının olduğu bölgelerde katılaşma ve partikül birikimi oluyor. Bu sistem yerine yağ değişimi öncesi motor iç temizlik katkısı kullanmak bana göre daha mantıklı.
Bu durumun filtreyle alakası yok, motor yağlarının içerisindeki deterjan diye adlandırılan katkıların bu gibi kalıntıları temizlemesi beklenemez. Bu katkıların görevi yanma sonucu oluşan kimyasal atıkları bünyesine hapsedip yağlamayı negatif etkilerden korumak, motorun içini silip süpürmek değil. Temizlik katkısı yağlamayı negatif etkileyerek motora zarar verir bu yüzden sadece ek bir katkı adı altında ayrı olarak satılır ve kullanımı da sadece rölanti devrinde 10 dk süreyle yapılmalıdır.
 

Reddington

Panpa
15 Eki 2016
1,809
1
4,131
3,770
İstanbul
Marka
MINI
Bu carbon clean'den farklı olarak motor içi yıkama gibi bir işlem. Benzinli araç için çok şart olduğunu düşünmüyorum. Çok bakımsız kullanılmış, aksatılmış dizel araçlar için gerekli olabilir belki.
Bunun yerine daha ucuz maliyetli "motor flush" tavsiye ederim. Shell, wurth, motul ün ürünleri mevcut,testleri,deneyleri var bayağı faydalı. Ben yağın yanında hediye edilen Shell'i kullandım. Yağ değişimi öncesi sıcak motora eklenip rolantide 5 dk çalıştıktan sonra yağ boşaltılıyor. Sonra temiz yağ ekleniyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: RYAN7R

RYAN7R

Özg
Panpa
7 Eyl 2016
4,159
1
8,086
4,820
28
Ankara
Marka
Yok
Vallahi temiz yakit kullanildigi ve yag bakimlari aksatilmadigi surece bu tur islemlerin gereksiz oldugunu dusunuyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım