Müzik sistemi kaç saat açık kalabilir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

abidinkofficial

Profesör
9 Eyl 2016
384
922
1,895
Çorum
Marka
Volkswagen
Sizce aküsü henüz bir ya da iki senelik Jetta'nın 4 hoparlör + 6 tweeter barındıran standart müzik sistemi kontak kapalı iken akü bitmeden kaç saat çalışabilir? Akü bitmeye yakın müzik sistemi kapanır mı veya marşa basmak için içinde bir miktar enerji bırakır mı? Kontak kapalı müzik dinlerken hep aklıma geliyor..
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,005
7
51,304
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
fabrika çıkışı olarak çoğu araba müzik sistemlerini 1 saat sonra otomatik kapatacak şekilde ayarlıdır. bunun üstüne fazla çıkmamakta fayda var. devam edilecekse mutlaka araba rölantide de olsa bir süre çalıştırılmalı.
 

MertEren

Panpa
8 Eyl 2016
1,216
2,194
3,770
26
İstanbul
Araba zaten akü bitmesin diye kapatıyor. Ama eski kapatmayan bir arabaysa 2-3 saat arası diyorum tahmini.
 

fatih yavuz

Profesör
8 Eyl 2016
559
1,083
2,320
İstanbul
Marka
Saab
Bundan 13 sene önceki arabamız tempra nın zilyon kez aküsü bitmişti bu yüzden. Gece teybi açık unutup sabaha kadar çalıyordu.haliylede akü bitiyordu Allah'tan evimiz yokuştaydı da tek vurdurmayla çalıştırıyorduk. :D
 
  • Beğeni
Tepkiler: kaan898

CanSoylu

Profesör
8 Eyl 2016
258
353
1,445
45
İstanbul
Hava alanı otoparkına para vermeyeyim diye yol kenarında duranlara özenip bekledim bir saat sonra camı biri tıkladı açtım camı biraz. aktarma kablon var mı akü bitti müzik dinlerken dedi golf araç arkanızdayım dedi ben de yok dedim az sonra elinde kablo yine tıkladı sizden aktarma yapalım mı diye yapalım yapalımda bu şekilde uzanmaz ki kablo E6 da da araç ters çevrilmez ki dedim ama ben trafiği durdururum diye ısrar etti E6 da aracı ters çevirip aktarma yaptık DİYECEĞİM ARTIK EKRANLAR VS de araçlarda yer alldığı için fazla dinlemeden ara ara çalıştırmak iyi olur
 
  • Beğeni
Tepkiler: abidinkofficial

cemdogu

Profesör
12 Eyl 2016
164
459
1,535
Ankara
Marka
Citroen
Sonradan takılmış ekran-navigasyon, ya da aftermarket teyp yoksa, 2000 model sonrası çoğu araçta sistem zaten teybi kapatıyor. Eğer kapatmıyorsa montajla alakalı bir sorun var demektir. Benim 2005 model aracımda düzgün montajlanmış double-din mevcut. Aynı yöntemle birçok citroen C2'ye double din taktık. Kontak tamamen kapanınca teyp te kapanıyor, kontak takılınca açılıyor. Eğer açmak istiyorsanız mutlaka kontağı takmalısınız ki bu güzel bir önlem. Anahtar aracın üzerinde değilken teybin çalışması mantıklı değil.

Ayrıca eğer araçta ses sistemi varsa, amfi, aktif subwoofer, kısacası sistemle alakalı herşey, teypten tetik almalı. Bu yüzden amfilerin ve aktif subwoofer'ların üzerinde tetikleme kablosu bulunur. Malesef ses sistemcileri bu kabloyu teybin arkasından, anten kablosundan alıp yürütmek yerine direk aküden alınan 12V'a bağlıyor. Bu ne demek? : Aracınız tamamen kapalıyken, şarj olmayan aküden sürekli 12V harcaması demek. İlk evrelerde hiçbir problem yaratmayabilir, farketmeyebilirsiniz ancak akü biraz yaşlandıktan sonra çok daha kolay deşarj olacaktır. Teybin arkasındaki genelde mavi kablo, otomatik anten kablosudur. Amfi ve aktif subwoofer tetikleyebilir ve sadece teyp çalışırken 12V verir. Aklınızın bir köşesinde bulunsun :)
 

CanSoylu

Profesör
8 Eyl 2016
258
353
1,445
45
İstanbul
Artık ekranlı olanlar kontak daki "AC" konumuna bağlı ekransız olanların içinde de bir menü vardı kontaksız da çalışabilen bu ürünlerde dk seçebiliyorsunuz fiatın araçları vardı siena palio vs onlarda 30 dk ayarlı idi açık kalma sorunu olmuyordu.
Hatta iç aydınlatmalarda 1 saat sonra kapatıyor yeni araçlarda. Arkadaşımın fieastası vardı navi ve ışıklı eşik vs takılı idi sürekli bitirdiği için aküyü navi hariç her şeyi söktürdü. Bir de onun aracında anahtar kontaktan çıksa bile 15-20 dk sistemden elektrik akımının geçtiğini tiz bir sesle duyabiliyorsunuz buna da dikkat etmek ve önlem almak lazım mesala benim aracımda kontak kapandıktan sonra araç kapıları kapalı konuma döner dönmez 1 dk içinde tüm FOLLOW ME HOME dahil her şeyi kapatıyor
 

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Valla muzik sistemini bilmem ama 200km de olan amarokumuz ile kampa gittik. Aracın icinde araç konatgi acik degilken buzdolabi calistridik ve aracin aküsü bitti otomatik olarak araç enerjiyi kesmedi. Tabii bunun üzerine madur olduk arac otomatik oldugu icin vurmadi da yani bir ton dagin basinda ugrastik ustune ustluk 5 amarok gittik ve 5 imizde de akü kablosu yoktu acil servis gelip dağa kurtardı.
 

YaMaN

Göksel Yaman
Profesör
15 Eki 2016
208
819
2,085
40
İstanbul
Marka
Ford
Akğnün durumuna göre değişir. Aynı araçta aynı sistemde 1 saat son ses açık dinledik bitmedi. 30dk da bitenide gördük
 
  • Beğeni
Tepkiler: abidinkofficial
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım