HABER Nissan dizel motorlardan vazgeçiyor

sergensatir

Asfalt Kurutucu
22 Ağu 2017
107
62
735
Nissan dizel motorlu otomobillerinin satışlarını yavaş yavaş sonlandıracağını onayladı. Geçtiğimiz aylarda benzer bir kararı Toyota da almıştı.

Automotive News Europe‘a yaptığı konuşmada Nissan sözcüsü haberlerin doğruluğunu onaylayarak alınan kararın sebebini azalan satışlar ile artan kısıtlamalara ve vergilere karşı tüketicilerin endişesi olarak belirtti.

“Diğer markalar ve sanayi kuruluşlarıyla birlikte dizel motorlardaki düşüşü görebiliyoruz, ancak kısa vadede dizel motorların son bulmasını da beklemiyoruz. Şu anda modern dizel motorlar talep görmeye devam etmekte ve Nissan da dizel motorlar sunmaya devam edecektir.”



Dizelin yerine elektrikli otomobil gelecek

Nissan sözcüsü aynı zamanda dizel satışlarının yoğun olduğu Avrupa’da elektrikli otomobillere geçerek dizeli kademe kademe kaldıracaklarını ekledi.

Bloomberg‘in raporuna göre geçtiğimiz yıl Nissan Avrupa’da 128 bin 456 adet dizel otomobil sattı. Geçtiğimiz aylarda bilinmeyen bir kaynak tarafından dizel satışlarındaki düşüşün sonucu Japon markanın İngiltere fabrikasında işten çıkarmaya gideceğini iddia etmişti. Benzer bir karar yakın zamanda Jaguar Land Rover tarafından da alındı.



Read the whole post here.
 

olea

Asfalt Kurutucu
26 Mar 2018
95
25
670
yani demek istiyor ki Renault'ya artık senden dizel motor almayacağım bana elektrikli motor çalış gel
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım