Suha Baltacı

Suha BALTACI
Düz Yol Gazcısı
19 Eki 2020
28
56
110
22
Kastamonu
Marka
Renault
Öncelikli olarak yürütebileceğiniz arabalar bakın. Zaten düşük bütçe ile araç alınıyor, sağlamını denk getirip alsanız bile ekonomik ömürlerini dolduran parçalar nedeniyle mutlaka arıza potansiyeli olan arabalar olacaktır. Onarım bütçesini karşılayamadığınız zaman arabanız gözünüzün önünde çökerse çok üzülürsünüz.

Kaportasında boya değişen mesele değil de, kesinlikle çürüğü çok olmayan araba bakın. Kaportada ciddi çürükler kanser gibidir. Ne kadar müdahale ederseniz edin yayılmaya devam edecektir, başa çıkamazsınız.

Motor mekanik parça değişimiyle toparlanabilecek şekilde "muhayyer" olsun.

Yaşadığınız şehri mutlaka göz önünde bulundurun. Bazı araçların parçaları çok yaygındır, bazıları ise yaygın yedek parça ve ustası olmadığı için çok ucuzdur. Büyük şehirlerde bu tarz araçları tercih edebilirsiniz ama Anadolu'daki küçük şehirlerde yaygın parçası ve ustası olmayan araçlar size dert olacaktır.

Marka model tavsiyeleri bu başlığın altında bolca gelecektir zaten. Ben alternatif olarak taksi çıkmalarına da bakın derim. Taksilerin çoğu zorunlu olarak bakımlı oluyor. Ekmek teknesi oldukları için yolda kalma lüksleri yok.
Yazdıklarınıza katılıyorum zaten, ama burada en büyük dikkati taksi çıkması konusuna çekmek istiyorum sizinle bu konuda net aynı fikirdeyim çok mantıklı araçlar denk geliyor 👍 👍
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt

Kagan

Driver
Panpa
8 Eyl 2016
1,263
2,245
2,570
Ankara
1.6 palio alırdım micram vardı ona kıyasla daha mantıklı fiyat farkı da kalmadı çünkü, tam olarak birkaç katı bütçeye rağmen aklımdan geçen de palio almak hayat ne çıkarırsa artık diyelim.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: Suha Baltacı

mustafa.e

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
2,884
8,361
4,570
25
İstanbul
Marka
Volkswagen
Ben direkt bir marka model tavsiyesi vermeyeceğim ama sizin gibi bir öğrenci olarak tek tavsiyem yukarda da belirtildiği gibi yürütmesi uygun bir araba almanız en mantıklısı olacaktır. Ben araba almak yerine motosiklet almayı tercih ettim ve çok uzun zamandır istediğim bi model olduğu için ktm duke250 aldım. Çok şükür bir sıkıntı çıkarmadı ama rutin olarak yıpranan ve değişmesi gereken (lastik, zincir-dişli, balatalar vs. vs.) parçalar pahalı hem de ekstra olarak bir yeri bozulsa maliyet çok yükselecek. Bunun korkusunu yaşamak biraz rahatsız edici çünkü devlet üniversitesi öğrenci bütçesi üç aşağı beş yukarı bellidir. Konu araba olunca bahsedilen bütçelere mecburen eski araba alınıyor ve illa ki tamir edilmesi gereken bir yerleri oluyor. En iyi araba çalışan yürüyen arabadır o yüzden yormayacak üzmeyecek bir araba alıp fantaziye girmemek lazım diye düşünüyorum :D
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım