KAPALI Ön Cam Yağlanma Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

furkankaya585597

Profesör
8 Eyl 2016
1,778
1,064
2,420
Arkadaşlar 2012 Transit'in ön camında silecek suyu ile temizledikten sonra veya yağmur yağdıktan sonra cam tam olarak temizlenmiyor. Silecekleri değiştirdim yine aynı. Ne yapmam gerekiyor? Prille temizledim, Camsil'le sildim düzelmedi.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,942
7
51,189
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Öncelikle aracın bulunduğu bölgenin dış koşullarını düşünmek gerekir. Araç genelde ağır sanayi bölgesi gibi bir yerde bulunuyorsa veya sıcak, yağlı ve kapalı bir alanda bekliyorsa bu tarz etkenler camın üstünün kirli bir tabakayla kaplanmasına neden olur.

Ben Valeo marka silecekle yaşamıştım bahsettiğiniz sorunu. Pril'le silsem bile silecek 2-3 kez sildiğinde eski haline geliyordu. Sileceğin markası/modeli nedeniyle midir, üretim tarihiyle veya saklama koşullarıyla mı ilgilidir bilemiyorum. O yüzden sileceğinizi aynı markayla değiştirdiyseniz veya yeni sileceğinizi aynı yerden aldıysanız sorundan kurtulamıyor olabilirsiniz.

Bunun dışında silecek suyunuzu bitirip temiz su koyarak bir depo da temiz suyu sıkarak bitirirseniz silecek suyu sisteminizi de temizlemiş olursunuz. Belki arada kullanılan bir cam suyu katkısı sistemi kirletmiş olabilir.

Eğer cam bir seferlik ama arındırılması zor bir maddeye maruz kaldıysa, @pulusoglu nun dediği gibi kil de çözüm olabilir.
 

furkankaya585597

Profesör
8 Eyl 2016
1,778
1,064
2,420
Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Silecekleri orjinal silecekler ile değiştirmiştim markası Bosch. Kil'i deneyeceğim. Ne yapmam gerekiyor? Biraz daha aydınlatır mısınız?
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım