Opel Corsa B GLS (1997)

Kagan

Driver
Panpa
8 Eyl 2016
1,263
2,245
2,570
Ankara
daha önce bu sürüş videomla başlık açmıştım ama ayrıntılı anlatmak gerektiği için genel konulara taşınmıştı, çok uykusuzdum, uzun yoldan gelmiştim, yolu bilmiyorum ama yine de beğenilmişti 😂;


Kendisi 2018 eylülde ilk sahibi yaşlı bi amcadan 289000kmde aldığım, sürüş tekniklerini veya merak ettiğim bazı şeyleri öğrenmek için aldığım bir çeşit shitbox, 1997 model GLS donanım, 1.4 16V motorla yürüyen 90hp gücünde önden çeker bi city car;
Motor: 90hp güç verip alt devirlerde de iş görüyor, 6000den sonra çevirmenin manasız olduğunu düşünüyorum ama 6600ehatatat kadar hızlanma devam ediyor, benzinde tüketim epey yüksek fakat lpg'de çok çok az yakıyor, 160km/h'a kadar pek çok koşulda hızlandırabiliyor, ayrıca bi ısınma problemi var ve gazlarken çoğu zaman bu yüzden tempo düşürmeniz gerekecek.

Şanzıman; Heel&Toe çok rahat yapılıyo, geçişler net karışma yok, kısa oranlı 5 ileri bi şanzıman (2000dd - 60km/h)

İç mekan; bişey beklememek lazım ama hala daha fena değil, kapı içi tek parça değil ve kumaş kaplama var, koltuklar yarı deri - yarı kumaştan yapılmış, arkası ve bağajı 106 ve fiestadan geniş, direksiyon sürüşte ve dokuda yumuşak.

Yol tutuş; ağırlık transferine tepki yeteri düzeyde var ve arkası genelde kolay açılıp toplanabiliyor, ön lastikler dar yerlerde bile çalışmaya devam ediyo fakat tam U virajlarda istediğiniz tepki olmayacak (bunun dışında understeer yaşadığımı hatırlamıyorum, arkayı bırakmaya meyilli bir şasi), süspansiyon bozuk yollarda yüksek hızda kesilmiyor ve rüzgardan etkilenme az, frenler yeterli.

Kronik sorunlar; her türlü (gerçekten her türlü) elektronik arıza çıkabilir şaşırmayın, genelinde klima sistemi sorunlu gaz tutmuyor.
 
Son düzenleme:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım