KAPALI Opel Vectra C kasa

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

theanqel10

Düz Yol Gazcısı
27 Kas 2017
1
0
235
Sevgili forumdaslar, Opel Vectra C kasa arabalara bakıyorum şu aralar kronik sorunları var mıdır diye merak ediyorum. Sizin engin bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. C1 kasanın motoru yağ yakıyor diyorlar. Doğru mudur yoksa efsane midir öğrenmek istiyorum. Birde C2 nin kronik sorunları var mı, cok elektronik olduğundan çok sıkıntı çıkarır mı ve bakım masrafları ne kadar servis ücretleri ne kadar?
 

GARAJ TV

Panpa
9 Eyl 2016
6,305
8,799
4,770
10 sene 1.6 motor tüpsüz bir şekilde kullandık bakımlarını düzenli olarak yaptık öyle yağ yakması filan olmadı.
Araba elegance paketti ve günümüzü bile düşündüğümde baya elektronik ıvır zıvırı vardı.Elektronik arıza olarak araba da tam 256 tane farklı işlevi olan sensör var. Diyelim ki 3. fren lambası bozuldu direk uyarırdı filan. Bu kadar sensör kullanılmış bir araba da bir süre sonra bozulmaması imkansız. 10 sene içinde teyp açma-kapama düğmesi,sağ ön cam bozuldu. Onun dışında başka elektronik bir sıkıntı yaşamadık.

İç kalite olarak bir kaç kırılan parça olmuştu. Arka taraftaki küllüğe dikkat edin biraz hassas. Sağ ön kapının oradan ciddi bir trim sesi geliyordu ve torpido biraz ağırsa ve sert bir şekilde kapatılmadıysa kendi kendine açıldığı oluyordu.

Konfor: Araba da tatlı sert bir süspansiyon var öyle çok konforlu değil rakibi b5.5 passatla kıyasla. Ama kararında bir hızla geçtiğiniz sürece bir sıkıntısı yoktu.
Yalıtım olarakta 1.6 motoru baya baya sessiz ibrede devire bakmadan motorun çalıştığı anlaşılmıyordu o konuda baya iyiydi. Rüzgarda hatırladığım kadarıyla 120-125 km civarında almaya başlıyordu 170 km gibi ses baya artıyordu.
Sürüş: Manueli çok gevşekti,direksiyon hissi de kötüydü zaten şasinin verdiği tepkileri de beğenmiyordum. Bu konuda çok bir beklentiniz olmasın eğer varsa o dönem ki mondeolar daha mantıklı.
Yol tutuş: Araba da 215 55 16 lastikler vardı. Çok kötü değil hatta uzun virajlarda baya güven veriyordu ama şasinin kafadan kayma gibi bir meyilli bu da eğlence öldürüyor.
Yakıt: Biz karma 8-9lt arasında geziyorduk.

Aracı satalı 3.5 yıl oldu hatırladıklarım bu kadar umarım yanlış hatırlamıyorumdur :)

edit: bakım ücretlerini hatırlamıyorum ama sanayi de bir araba ile aynıdır. Yerinizde olsam c2 alırım çünkü esp standart bildiğim kadarıyla c1 de opsiyondu
 
Son düzenleme:

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,942
7
51,189
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
1.6 motoru sağlıklı bakılırsa sorunsuzdur. Uzun yıllar götürür. Ama lpg takıldıysa araba iflas ediyor onu biliyorum. Motorla ilgili bütün sensörler lpg'den etkileniyor. Arkadaşta c1 kasa vardı, lpg'liydi. Önce adettendir dedi supap eritti, sonra motorda başka sorunlar da çıkarttı. 100-110 ile giderken aniden yatak sarıp motor kilitlemişti. Zamanında çok ciddi masraf çıkmıştı, hemen yaptırıp sattı. Direksiyon derisi kötü aşınabiliyor. Yüksek hız otoyol sürüşü D sınıfından bekleneceği şekilde oturaklı ama virajlarda önden kaymaya fazla meyilli.
Muhtemel bakım masrafları standart 1.6 benzinli fiyatınadır. Astra'dan pek farkı yoktur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım