HABER Otomobil endüstrisinin 60 saniyede 50 yılı

Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Siyah beyaz fotoğrafların yerini ultra HD 4K videolar, faksın yerini uygulamalar ve plakların yerini MP3 almış durumda. Son 50 yılda toplumda büyük değişiklikler ve teknolojik gelişmeler yaşandı. Peki otomobil endüstrisi ne şekilde değişti?
Kalem kağıttan sanal gerçekliğe
Modern bir tasarım ve geliştirme merkezi 60’lardaki ve 70’lerdeki haline nazaran oldukça farklı. Pergeller, silgiler ve üzerinde bitmek bilmeyen çizimler olan uzun çalışma masaları yerlerini tabletlere, sanal gerçeklik gözlüklerine ve havada yüzen ekranlara bırakmıştı. SEAT’ın Görselleştirme ve Dijital Tasarım Süreçlerinden sorumlu Manel Garcés’e göre: “Sanal gerçeklik sayesinde, günümüzdeki tasarımların yüzde 90’ı otomobil parçası modellemeye gerek kalmadan doğrulanabiliyor”.
Günde 5 otomobilden 2400 otomobile
SEAT, 1950’de ilk fabrikasını Zona Franca’da açtığında günlük üretim kapasitesi 5 otomobildi. Günümüzde, Martorell fabrikası günde 2300’den fazla otomobil üretmektedir, yani daha önceki ile...

Okumaya devam et...
 
Son düzenleme:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım