Otomobil müzik sistemleri nasıl olmalıdır?

Özkan Biçer

Asfalt Kurutucu
13 Ağu 2019
18
22
595
42
Marka
Subaru
Herkese merhaba,

Tam kapanma sürecinde evde boş boş oturmaktan sıkılıp bu yazıyı kaleme almaya karar verdim. Otomobil müzik sistemleri denince genelde mahalleyi ayağa kaldıran gürültü makineleri akla gelsede asıl olan o değildir. Oncelikle olması gerekneleri bir liste olarak sıralayalım:
1-Müziği kayıtta nasılsa öyle verebilmelidir. Kayıtlar genelde stereo dur ve ses sağ -sol hoparlörler arasında gidip gelir. Sanatçı kayıt esnasında ortadaysa sesi göğüsün ortasından gelir gibi.
2-Çevreyi rahatsız etmemelidir. Araba benim değil mi? istediğim gibi dinlerim diyen bir kesim var ama hiç kimsenin insanları rahatsız etmeye hakkı yok. Zaten bu yüzden kanunen suç teşkil eder ve polis ceza yazar bu vb araçlara.
3-Araçta ekstra yer kaplamamalıdır. Subwoofer müzik sisteminin önemli bir parçasıdır ama aracın bagajını tamamen kaplıyorsa yanlış yapılan birşeyler var demektir. 25 cm lik bir subwoofer çoğu araçta yeterlidir.
4- Aracın orjinal görüntüsü bozulmamalıdır. Hem görsel açıdan hemde güvenlik gerekçesiyle aracın her tarafına hoparlör montajı yapmak doğru değildir.
5- Araca zarar verilmeden montaj yapılmalıdır. Aracın elektrik sistemi, kabloları, plastik ve metal aksamlarına zarar vererek akıllı vida ve tahtayla montajlanmış sistemler sadece baş ağrısı yapar.
6- Kaliteli cihazlar tercih edilmelidir. isminde Audio, sound, vs yazan gerçek marka olmayan ucuz cihazlarla kaliteli müzik olmaz. Çoğu aracın orjinal cihazları bunlardan daha kalitelidir.
7- DSP olmadan araçta doğru müzik olmaz. Araçlardaki hoparlör yerleşimleri ve bizim oturma şeklimiz yanlıştır o yüzden işlemci ile ayar yapılmazsa müzik sürekli size en yakın olan hoparlörden ve aşağıdan gelecektir ve bu doğru değildir. Müzik aracın göğsünden ve yukarıdan sanki orada bir sahne varmış gibi size ulaşmalıdır.

şimdilik aklıma gelenler bunlar... daha sonra eklemeler yaparız.. sağlıklı günler dilerim.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım