Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Cumhurbaşkanı kararıyla içlerinde otomobil yedek parçalarının da bulunduğu 800’den fazla ürüne ilave gümrük vergisi getirildi.
Koronavirüs’ün getirdiği ekonomik sorunlar devam ediyor. Artan otomobil fiyatları ve akaryakıt problemlerinin ardından bir de yeni ilave gümrük vergisi açıklandı. İlave vergi getirilen ürünler arasında iş makineleri, vinçler, tarım makineleri, bazı demir-çelik ürünleri, kontak lens, mermer, granit, televizyon alıcı cihazları, yarı mamul deri ürünler ile bazı otomobil yedek parçaları yer alıyor. Yeni gümrük vergilerinin salgının ekonomik etkilerinden kurtulmak ve olumsuz sonuçlarını azaltmak için yapıldığı açıklandı. Ayrıca yerli sanayiyi ithalat baskısına karşı korumak da hedefleniyor.
İlave gümrük vergisi 30 Eylül 2020’ye kadar yüzde 30’a varan oranlarda, 1 Ekim 2020’den itibaren ise 10 puana kadar daha düşük oranlarda uygulanması bekleniyor.

Okumaya devam et...
 
Son düzenleme:
  • Haha
  • Wow
Tepkiler: alfhonso ve EOK

Samed M.

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
1,347
3,278
3,770
24
Antalya
Marka
Hyundai
''10 puana kadar'', yani 30'da kalabilir 10'a da düşebilir veya arasında gezebilir demek mi bu ? Ucunun sivriliğinden geçtim, geri de çekmeyecekler sanırım.
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt ve EOK
İ

İlhan

Ziyaretçi
Araba alırken iki araç parası ödeyen ve buna hiç ses çıkarmayan bir otomobil müşterisi var Türkiye de sahiden inanamıyorum biraz aklı olan bu vergilerle araba almaz ve devleti protesto eder en demokratik koşullarda ve de çok etkili olur ama tabii bunu beklemek çok iyimserlik. Olur. Üstelik bu vergiler yetmezmiş gibi üretici koruma kılıfına uydurulmuş yeni ek vergiler. Kimse inanmıyor bu masallara.
 
  • Beğeni
Tepkiler: efe_1 ve EOK
İ

İlhan

Ziyaretçi
Vatandaştan yana her gün nutuk atan yöneticilerimiz vatandaşı resmen sömürüyor kimse farkında değil. Şişman Ankara ve kalabalık memur kadrosu ancak şişkin ötv KDV mtv ile yani bizzat vatandaşın cebine uzanan ahtabot ellerle doyuruluyor. Seçim kazanma uğruna devamlı takviye edilen kamu kadrosu vatandaşın sırtına biniyor uyanalım buna müsaade etmeyelim...
 

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,617
1
64,386
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
Vatandaştan yana her gün nutuk atan yöneticilerimiz vatandaşı resmen sömürüyor kimse farkında değil. Şişman Ankara ve kalabalık memur kadrosu ancak şişkin ötv KDV mtv ile yani bizzat vatandaşın cebine uzanan ahtabot ellerle doyuruluyor. Seçim kazanma uğruna devamlı takviye edilen kamu kadrosu vatandaşın sırtına biniyor uyanalım buna müsaade etmeyelim...

ha her sene büyük patronların silinen milyarlarca tl vergileri değil de memur maaşı sırtına biniyor öyle mi ?
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt
A

agar

Ziyaretçi
Aynen. Onu geç asıl binen yükleri burada yazsam database patlar.
 

gokglsy

gökhan
Profesör
22 Ağu 2019
632
638
1,820
26
trabzon
Marka
Ford
siyaset'ten hiç anlamam ve konuşmayı da sevmem. ama yurt dışında 2.el arabalarda amerika'da 4.000-2.000 dolar olan arabalar 1.000 dolara kadar düşmüş iken piyasada para olmadığı için veya hızlı nakite dönsün diye ciddi düşüşler yaşanırken bizim ülkemizde niye 2.el ürünlerin fiyatı artar anlamıyorum. ama biz ;
3.köprüyü
avrasya tünelini
osmangazi köprüsü
şehir hastaneleri
avm-alışveriş merkezleri
(bütün bu güzel projler olacak ama niye bunları yapan firmalar kazanıyor devlet kazansın)
gibi gibi yollar ve güzel projeler yapıyoruz. eeee niye türk parası değer kaybetiyor niye ülkemiz para kazanamıyor ? ? ?
aaaa
bizim 100de100 yerli marka ve ürünlerimiz olmadan nasıl para kazanalım ki ?
fabrikalarımız olmadan veya yurt dışına meyve sebze satmakla bu iş olmaz.

diğer ülkeler gelişmişken biz niye hep aynı yerde patinaj çekiyoruz. ben bu filmi izlemiştim osmanlı'nın yıkılış ama bizi bu sefer kim kurtaracak !!!!!
diğer ülkeler bizi sömürürken, bize ürünlerini satarken biz niye artık yeter dur demiyoruz. kendi ürünlerimizi mallarımızı niye yapmıyoruz. bütün bunları yapacak zeka, beceri, akıl, insan var iken biz niye tembel lüsk ve tüketim için yaşayan varlıklara döndük.

bazen söyle bir düşünce geliyor aklıma bu virus,hastalık belki de bizim için yüce allah'tan bir mesaj bu hayatta bir kere yaşayacaz ömrümüz boyunca ne için yaşadığımızı bize ders öğretmektir belkide. eskiden hep böyle hikayeler dinlerdik ; ilk önce kendi evine ekmek girecek sonra mahallende ekmek girmeyen ev için yardım veya destek sağlayacaksın. şimdi niye mahallelerde yokluk içinde yaşayanlar arttı, niye bencil sabırsız saygısız topluluğa döndük. (evlenir, aile kurarsak çocuğumun başına bir ev alayım bir güvencesi olsun demek mi ? veya ailemiz istedikleri hayallerini kurdukları evleri alabiliyorlar mı ? veya araba konularında millet trafikte zorunluktan 30 yıllık arabalara biniyor. veya hayalini kurduğu arabayı alamayanlar.)

biraz uzun oldu ama ben her şeye rağmen umudumu, hayallerimi kaybetmiyorum inş daha güzel yarınlara, güzel günleri sağlıklı ve huzurla yaşarız.
(eğer düşüncelerimi yanlış ifade etmiş isem herkes için özür dilerim. veya yanlış anlaşıldıysam.)
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: alfhonso
V

Volkan

Ziyaretçi
Bir yandan da bazı araba markalarını arayipta bayilerde sıraya girenler var. Hatta bayide bulamayıp daha önce satın almış ve 15 20 bin daha pahalıya satanlar ve alanlar var bunlara ne demeli.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Bilal
İ

İlhan

Ziyaretçi
Elbette ki kimsenin maaşında gözümüz yok ama bazı gerçekleri de gözardı edemeyiz. Kanda cumhurbaşkanı normal bir malikanede oturuyor korumasız evinin önünde basına demeç veriyor evine giriyor Zelanda başbakanı tarifeli uçakla Zelanda dan avrupayı uçuyor BM toplantısına katılıp tekrar tarifeli uçakla memleketine dönüyor. Avrupa da bir çok yönetici bisikletle işe gidiyor. Ama çok üzülerek söylüyorum binlerce koruma ile evinden çıkıyor bizim iktidar sahiplerimiz. Ve bütün yük halkı. Sırtında.
 
İ

İlhan

Ziyaretçi
Çok basit motorlu taşıt sayısı az araç tadını alan ve sahip olmak isteyen kitle çok sıfır araçlar da ki yüksek vergi mecburen tüketici yi 2. Ele yönlendiriyor araç sayısı kısıtlı 85 milyon nufüs var 20 milyon araç var yani arz talep dengesi bozuk iş yine devletin vergi politikasında düğümleniyor. Maliye bakanımız bundan sonra ithalat kolaycılığı yok demiş geçene gün sanki ülkeyi başkaları yönetiyor yeni gelmişler 18 yıldır tek başınıza yönetiyorsunuz kimi suçluyorsunuz ithalata ithalat sizin döneminizde patladı...
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım