Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Türkiye’de içinde bulunduğumuz durum nedeniyle hissetmesek de Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde alternatif yakıtlara dönüşüm başladı.
Küresel Isınma’nın etkilerini göstermeye başlaması, ardı ardına yaşanan çevre felaketleri devletleri ve devletlerarası kurumları Küresel İklim Değişikliği ’ne karşı harekete geçmeye zorladı. Avrupa Birliği’nin 2030’da karbon emisyonu hedefini yüzde 60 düşüreceğini açıklamasının ardından İngiltere ‘Yeşil Plan’ adını verdiği 2030 hedefleriyle benzinli ve dizel araçları yasaklayacağını duyurdu. İngiltere’nin bu kararını Japonya takip etti. Japonya da 2030 yılında dizel ve benzinli araçlara yasak getirebileceğini belirtti.
Dünya LPG Organizasyonu (WLPGA) verilerine göre LPG’nin karbon salımı 10 CO2e/MJ’lik iken Dizelin emisyon değeri 100 CO2e/MJ, benzinin karbon salım değeriyse 80 CO2e/MJ olarak ölçülüyor. LPG benzinin 8’de 1’i, dizelin ise 10’da 1’i kadar karbon salımı yapıyor. Ayrıca LPG yanarken insan sağlığına zararlı katı parçacık (PM) ortaya...

Okumaya devam et...


 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım