HABER Porsche: Dizelden tamamen vazgeçmek mantıklı değil!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Tamamen elektrikli otomobillerin pazar payı giderek artarken, Porsche da yakın zamanda Mission E ile bu maceraya atılmaya hazırlanıyor. Alman markaya göre dizel motorlardan tamamen vazgeçmek, en azından şuan için pek mantıklı gözükmüyor.

Porsche, dizel motorları tamamen öldürmekten yana değil

CEO Oliver Blume, markanın internet dergisinde elektrikli araçların geleceği ile ilgili bir röportaj verdi. Blume dizel motorları rafa kaldırma düşüncesinin olup olmadığı sorusuna, “Araçlarımızda bulunan dizel üniteleri kendimiz üretmiyoruz. Bundan dolayı dizelden yarın vazgeçmemiz gibi bir durum söz konusu değil.” şeklinde net bir cevap verdi. Güney Avrupa pazarında satılan otomobillerin %80’inin dizel olmasını hatırlatan Blume, istatistiksel verilerin de bu yönde aceleci karardan yana olmadığını belirtti.

Oliver Blume, bu tabloya rağmen elektrikli otomobillerin içten yanmalı motorların varlığına son vereceğini düşünüyor. Hatta 2030 yılında içten yanmalı motora sahip son Porsche’nin üretim bandından çıkacağını tahmin ediyor. “Elektrikli otomobillerin menzil ve şarj süresi tarafında yapılması gereken çok şey var.” diyen Blume, batarya maliyetlerinin ekonomik düzeylere çekilmesinin araç fiyatlarını da etkileyeceğine vurgu yapıyor.

Read the whole post here.
 

olea

Asfalt Kurutucu
26 Mar 2018
95
25
670
Ne zaman artık uçan otomobiller çıkarsa dizel o gün biter
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım