HABER Porsche sezon sonunda LMP1'den çekiliyor

aaygen

Profesör
Beta Programı
7 Eyl 2016
332
758
1,895
İstanbul
Marka
Ford
Son 3 yılın Le Mans 24 Saat sınıf ve genel klasman birincisi Porsche‘den bu hafta gelmesi beklenen açıklama sonunda geldi. Alman üretici, 919 Hybrid ile yürüttüğü LMP1 programını sezon sonunda bitireceğini duyurdu. Oldukça başarılı bir LMP1 programına sahip Porsche, kardeş üretici Audi‘nin izinden giderek teknolojik anlamda gelecek vadeden inovatif bir seri olan Formula E‘ye geçiyor.

LMP1’de durum ne olacak?

Porsche’nin LMP1’den çıkışıyla birlikte Toyota, 2018 için kategorinin tek üretici takımı olarak kaldı. 2018’de Porsche’den eksilen yeri birden fazla bağımsız takım dolduracak. Bu takımların Ginetta, Dallara/BR Engineering ve PERRINN tarafından geliştirilecek otomobilleri kullanması bekleniyor.

Toyota‘nın bu kategorinin tek üretici takımı olarak kalması Japon markayı da düşündürüyor olacak ki, Toyota yöneticileri önümüzdeki hafta durumla ilgili bir toplantı yapıyor olacak. Toyota, daha önce 2019 sonuna kadar kategoride kalma planlarının olduğunu açıklamıştı.

2020’de yeni kurallara ve teknolojilere kavuşacak LMP1’den üretici takımlarının tek tek ayrılması, kategorinin geleceği hakkında da soru işaretleri oluşturuyor.

Yeni hedef Formula E

Porsche’nin LMP1 programı yıllık 200 milyon dolardan fazla bir bütçeye sahip. Bu miktar Porsche gibi bir firma için ufak gözükse de bu kararda etkisi olmadığını söylemek yanlış olur. 919 Hybrid ile pistlerde sergilediği gelişmiş hibrit teknolojisini yollara aktaran Porsche, elektrikli bir geleceğe daha çok yatırım yapmak adına maliyeti daha az olan Formula E‘ye geçiş yapacak. Porsche Yönetim Kurulu üyesi Michael Steiner, Formula E’ye katılıp bu seride başarı elde etmenin “Mission E” yol otomobili programının beklenen sonuçlarından olduğunu, ve serideki teknoloji geliştirme özgürlüğünün markayı Formula E’ye çektiğini belirtti.

Porsche’nin LMP1’den ayrılacağı dedikoduları, Porsche yetkililerinin Mayıs’ta Monaco’da serinin üst düzey yöneticileriyle görüşmelerinden sonra iyice güçlenmişti. Porsche LMP1 takım patronu Andreas Seidl ilk başta böyle bir durumun olmadığını söylemiş olsa da Nürburgring’deki WEC yarışında bu konuda yönetim kurulu kararının beklendiğini kabul etmişti.

Porsche GTE programı devam edecek

Porsche, Haziran ayında oldukça yıpratıcı bir yarışın sonunda Le Mans’taki 19. galibiyetini elde etti. Bu galibiyet, 919’un ard arda üçüncü Le Mans galibiyeti de oldu. Le Mans’ı kazanan Hartley-Bernhard-Bamber üçlüsü, Nürburgring’deki yarışı da kazanarak WEC’te 30 puanlık bir avantaj elde etti.

Porsche’nin yeni, ortadan motorlu 911 RSR‘ın gelmesiyle hız kazanan GTE programı, LMP1’den ayrılma kararından etkilenmedi.

Read the whole post here.
 
Son düzenleme:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım