PSA patronu Opel’i aldıkları için pişman değil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PSA Grubu CEO’su Carlos Tavares, Opel markasını satın almalarının üzerinden geçen bir yılın ardından, aldıkları tarihi karardan pişmanlık duymadıklarını dile getirdi. Opel ve İngiliz eşdeğeri Vauxhall, geçtiğimiz yıl General Motors'dan 2.7 milyar dolarlık bir anlaşma karşılığında satın alındı. Opel'in GM mülkiyeti altında para kazanamadığı göz önüne alındığında, bu oldukça riskli bir hamleydi.

Automotive News’e açıklamalarda bulunan Tavares, marka ile ilgili ilk olumlu sonuçları aldıklarını kaydetti: “Bu şirketi geri döndürebileceğimizi biliyoruz ve şimdiden ilk somut sonuçları görmeye başladık.”

PSA Grubu, Opel’i satın aldığından beri Avrupa sendikalarından aldığı yeni imtiyazlarla maliyetleri azaltırken, karlılığı arttırmaya odaklandı. Firma aynı zamanda kendi teknolojilerini de Opel’e aktarmaya başladı.

2017'nin ilk altı ayında Opel yaklaşık 460 milyon dolar kaybetmiş ve PSA Grubu, 2017'nin son beş ayında bu zararı 222 milyon dolara çekmeyi başarmıştı.

PSA, Opel’in 2020’ye kadar yüzde 2 daha fazla pozitif nakit akışına ve işletme marjına sahip olmasını ve 2026’ya kadar bunun yüzde 6’ya çıkmasını planlıyor. Firma ayrıca bu zamana kadar Opel’i yıllık 2.1 milyar dolarlık ciro bandına oturtmayı hedefliyor.

https://tr.motor1.com/news/238541/psa-opeli-almaktan-pisman-degil/
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım