AÇIK Radyatör Su Kaçak Tespiti Nasıl Yapılır?

myigits1

M.Ali
Senkromeççi
10 Haz 2021
5
0
60
31
Malatya
Herkese merhaba, dün aracımın turbo revizyonu için tamirciye gittim söktürdüm. Akşam aracı almaya gidip test sürüşü yaptım. Haliyle turboyu test etmek için ısındıktan sonra biraz gazladım. Gazlamayı bırakıp sakince giderken akşam karanlığında farın ışığında duman çıktığı dikkatimi çekti, heralde öndeki aracın egzoz gazıdır diyip önemsemedim. Tekrar ustanın yanına gittim araç çalışır vaziyetteyken baktım o duman benim araçtan geliyor kaputu açtım radyatör le fan arasından bir yerden buhar geliyor ustaya sordum bu ne dedim. Dedi yolda su birikintisinin üstünden geçtiysen bir yerlere sıçramış oda buharlaşıyor olabilir dedi. Gerçekten de ufak bir su birikintisinden geçtim ''hee tamam o zaman deyip geçtim'' neyse eve geçmeden biraz daha gazladım otoparka girdim tekrar kontrol ettim yine devam ediyor. Arabayı stop ettikten sonra flash la baktım radyatör fanına hep su sıçramış. Bu usta denilen şahıs su seviyesi genleşme kabının ortasındayken eksik diye su eklemiş :) Tekrar yanına götürsem uğraşıp uğraşıp bu kez başka biyerleri bozacak o yüzden oraya gitmeden direk radyatörcüye gideyim diyorum ne dersiniz? Sorun sizce nedir? Araç Megane 1.4 TCE 130 HP
 

S.Asil

Quadrifoglio Verde
Destekçi
Beta Programı
Stage 2
16 Eyl 2016
5,684
2
9,601
5,020
Adana
Marka
Alfa Romeo
Takip edin bir müddet eksilme oluyor mu yada basınç düşerse hararet göstergesine yansıma yapabilir , seviyeyi takip edin maximum üzerindeyse seviyeye kadar boşaltın , araç yeni bir araç anladığım kadarıyla , öncelik takip etmek olsun.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım