HABER Red Bull Racing, 2019'da Honda motoruyla yarışacak

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Formula 1’de 4 kez dünya şampiyonu olan Red Bull Racing, önümüzdeki sezon motor tedariği için Honda ile anlaşma sağladı. Red Bull ve Honda ortaklığı ile ilgili detaylar haberimizde!

Formula 1’de Red Bull Racing, Honda motoruna geçiyor!

2015 sezonunda McLaren’in motor tedarikçisi olarak spora geri dönen Honda, başarısız 3 yılın ardından Toro Rosso ile anlaşmıştı. Japon üretici ile arasındaki beraberliği geliştirme kararı alan Avusturalya merkezli ekip, 2019 ve 2020 yıllarını kapsayan bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma ile beraber Honda, önümüzdeki yıl Red Bull Racing’in yanı sıra kardeş takımı Toro Rosso’ya motor sağlamaya devam edecek.

2007 yılından bu yana Renault motoru kullanan Red Bull, 2010-2013 yılları arasında art arda 4 şampiyonluk kazandı. Değişen motor kuralları ile beraber geride kalan takım, son 2 sezonu üçüncü sırada tamamlamıştı. Takım patronu Christian Horner, “Honda ile yapılan anlaşma, Formula 1’de yeni bir sayfa açacağımız anlamına geliyor. Titiz bir değerlendirme döneminin ardından bu ortaklığın takım için başarı sağlayacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan takım, gelecek sezon Aston Martin Red Bull Racing olan takım adını da koruyacak.

Read the whole post here.
 
  • Beğeni
Tepkiler: LvntDmr67

LvntDmr67

Levo
Panpa
Beta Programı
27 Eki 2016
1,693
5,498
4,070
38
Ankara
Marka
Peugeot
Mclaren başarısızlığını sürekli olarak Honda motoruna bağlıyordu, bakalım redbull iyi bi performans alabilirse ne yapacaklar
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım