KAPALI Renault Megane 1 98 gaz yememe silkeleme ve stop problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bergel95

zeynel
Takipçi
23 Mar 2021
2
0
10
29
Bilecik
Marka
Renault
Araç 98 model megane 1 2.0 8 valf
Araç belirli aşamalardan geçti. Belirli parçalar değişti

Aracın şu anki sıkıntısı, videoda görüldüğü üzere,tekleme ve gaz versen de gaz yememe, bir süre sonra stop etme durumu. Videoda araç benzinde çalışıyor. Eğer ki araç bu durumdayken LPG e alırsanız normale dönüyor. Sonra benzine alınca da normal şekilde çalışmaya devam ediyor.
Ama bazen LPG’e alsan da araç gaz yemiyor. Lakin videodaki gibi stop etme aşamasına gelmiyor, sadece yokuşu zor çıkıyor. 1-2 dakika sonra topluyor ve bidaha yapmıyor.
Değişen parçalar
Rölanti motoru(orjinal)
Gaz kelebeği potansiyometresi((orjinal))
Benzin basınç regülatörü(orjinal)
Enjektör kütüğü(orjinal)
Benzin pompası(orjinal)
Ateşleme bobinleri(orjinal)
Buji ve buji kabloları(orjinal)
Lpg Regülatörü ve gaz kesici(orjinal)
Lpg enjektörleri(orjinal),lpg filtresi,
Benzin hortumları,benzin filtresi
Yapılan işlemler
Triger kayışı değişti, sente atlaması yokmuş şuan
Subap ayarı
Ek olarak şu bilgileri de vereyim:
Araç hiçbir bilgisayara bağlanmıyor. Söylenene göre kablo bağlantısı varmış. Ecu’ya bağlanıyormuş. Ancak arızaların bilgisini alamıyormuş
Eğer benzin geri dönüş hortumunu sıkarsanız, stop edecekmiş gibi olan araba bir anda toplayıveriyor. Benzin geri dönüş hortumuna ince bir boru yerleştirip o şekilde kullanmıştım,yani geri dönüş ile giden benzini azaltmaktı amacımız. Ancak bir yerden sonra yine gaz yememeye başladı. Ben de o parçayı çıkarttım


Yardımcı olabilir misiniz ?
 

Mt.Akina

Reis
Beta Programı
18 Ocak 2017
5,579
1
22,226
5,670
Ankara
Marka
Ford
Sorun oluşturabilecek çoğu parçayı değiştirmişsiniz, bu dakikadan sonra artık şunu yapın bunu yapın demek doğru olmaz ve daha fazla felakete masrafa sürükler sanırım.

Size vereceğim en iyi tavsiye güvenilir iyi bir LPG'ciye gidiniz, ayar yaptırınız. LPG beyni de değiştirebilirler belki muhtemelen LPG kaynaklı probleminiz.

Megane-Laguna ve Renault özelinde bilen kişiler benden daha iyi yardımcı olacaktır. Forumdaki bazı arkadaşları etiketliyorum.

@1987EP @Gökhan61
 
Son düzenleme:

Maganda

Profesör
Beta Programı
3 Şub 2020
1,457
3
1,414
2,470
İstanbul
Marka
Volkswagen
Eski renaultlarda obd protokolu yok maalesef. Can clip ya da xr25 bulursanız araç bağlanır arıza kayıtlarını gösterir detaylı olmasada. Deneme yanılma yoluyla arıza aranmış fazlaca masraf çıkartılmış size, bu kadar masraftan sonra ben olsam lpg sistemini söker benzinde ki arızayı çözdükten sonra lpg sistemindeki arızaya bakardım. Motor elektrik tesisatında kısa devre oksit olabilir, beyinde sıkıntı olabilir. Map sensörü doğru çalışmıyor olabilir. Lpg supapları erittiği için emme gücü azalır map sensörü yanlış sinyal yollayarak ateşlemeyi bozar. Emme manifolduna giren hortumlar ya da lpg enjektörleri benzin enjektörlerinin yuvalarından hava alması bile map sensörünü bozar. Değiştirdiğini parçalardan benzin pompası çekvalf ve tüm yakıt hortumları tekrardan kontrol edilmesi lazım. Aklıma gelenler bunlar.
 

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,490
1
4,756
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Hocam bana sanki arabaya hem benzin hem de gaz aynı anda geliyor gibi geldi. Bunca işlem yapılırken buji kabloları ters bağlanmış olmasın? Bir de ne alaka diyebilirsiniz ama benzeri bir arıza başıma gelmişti ve arayıp bulduğumuz arızada vuruntu sensörünün fişi yerinden çıkmış. Araba bir anda gaz kesiyor aptal aptal çalışıyordu. Özellikle uzun yolda çıldırtıyordu beni. Sonra hava filtresi hortumu üzerinde motora giren havayı ölçen bir sensör var bana hiç olmadı ama daha farklı bir arızayı yaşayan bir abim çözümü onu değiştirmekte buldu. En son tavsiye edebileceğim şey, volan sensörüne bir baktırın.
 

bergel95

zeynel
Takipçi
23 Mar 2021
2
0
10
29
Bilecik
Marka
Renault
Arkadaşlar araba düzeldi şükür. İnşallah bi daha böyle uğraştırıcı şey başıma gelmez.
Map sensörü ve ısı müşürü değişti. Usta oksijen sensörünü söküp temizledi ve arabanın LPG bağlantıları çıkık. Hangisi ile çözüldü bilmiyorum. ARaba biraz toparlasın LPG i bağlayacağım. O zaman nereden çözüldüğünü anlayacağım inşallah. Yardımlarınız için çok teşekkürler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım