HABER Renault'dan yeni Clio için büyük iddia: En iyisi olacak!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Yakın zamanda beşinci nesil Renault Clio ile ilgili ilk kamuflajlı görüntüler sızdırılmıştı. Markadan gelen bilgilere göre yeni Clio, iddialı bir şekilde sınıfının en iyisi olmaya hazırlanıyor!

Yeni Clio’nun otonom ve hibrit motorlu olacağı kesinleşti!

Renault’nun tecrübeli tasarım şefi Laurens van Decker, Autocar dergisine beşinci jenerasyon Clio ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Aracın 2019’da duyurulacağını açıklayan van Decker, tasarımsal olarak önemli yeniliklerin kullanıcıları beklediğini belirtti. Geçtiğimiz yıl duyurulan Symbioz konseptinden izler taşıyacak olan yeni Clio, bir önceki jenerasyondan arka kapı kolu gibi detayları transfer edecek.

Laurens van Decker’a göre otomobil, iç mekanında rakipleri Ford Fiesta ve Volkswagen Polo’ya göre fark yaratacak bir detaya sahip olacak. Autocar’a göre bu detay, yeni multimedya sistemi ile standart olarak sunulacak sanal bir asistan. Bunun yanı sıra özellikle yalıtım ve sürüş hissiyatı konusunda önemli iyileştirmeler yapıldığı bildiriliyor.

CMF-B platformunda yükselen Renault Clio V, iddiaların aksine 1.5 litrelik dizel motor seçeneğine devam edecek. Bunun yanı sıra Daimler ile beraber geliştirilen 1.0 ve 1.3 litre hacmindeki benzinli motorlar aracın kaputunun altında sunulacak. Eco2 adıyla adlandırılan bir hibrit motor ile 2. seviye otonom sürüş desteği de yeni Renault Clio’daki sürprizler arasında yer alacak.

Yaklaşık 2 yıl sonra yollara çıkması beklenen beşinci nesil Clio’nun merkez üretim üssü ise Oyak Renault’nun Bursa fabrikası olacak. Sınıfına göre radikal özellikler sunmayı hedefleyen yeni Clio, bakalım Fransız markanın iddia ettiği üzere sınıfının en iyisi olabilecek mi?

1 arasında 14















Read the whole post here.
 

Reddington

Panpa
15 Eki 2016
1,808
1
4,131
3,770
İstanbul
Marka
MINI
Siz buna clio demişsiniz ama bu stepway gibi :) stoplar da onu andırdı. Eğer o stoplar kare gibi formatta ve stepway,duster gibi olursa çok çirkin duracaktır.
 

Ozgur Gunes

Özgür Güneş
Panpa
7 Eyl 2016
4,158
1
8,076
4,820
28
Ankara
Marka
Peugeot
Yani şunu demek istemişler: “Biz yapana kadar en kötüsü bu”
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım