KAPALI Şehiriçi kullanım için ATV olurmu?

tartal

Tuna
Profesör
26 Ağu 2018
100
69
1,035
İstanbul
Marka
Opel
Malum B ehliyet var ama öğrenci olduğum için araba sahibi değilim. Şehir içinde kullanmalık -Beylikdüzü'nde ikamet ediyorum- Sahile inip çıkabileceğim geceleri kafeye gezmeye çıkabileceğim B ehliyetle kullanılabilecek ATV şehir içinde nasıl olur? Kullanan arkadaş varmı ? Bildiğim kadarıyla On-Road ve Off-Road olarak ikiye ayrılıyorlar On-Roadlar trafiğe çıkabiliyor ve plakaları var Off-Road ise trafiğe çıkamıyor ve plakasız sadece arazi için. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz bir fikriniz varmı aklımda şöyle bir model var ama ? (Daha önce ATV'ye bindim Motosiklete'de bindim ikisinide kullanmadım ATV'ye binmesi daha zevkliydi bence. İkisinede şehir içinde bindim.)
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...den-satilik-pazarlik-payi-var-619980007/detay
 

cingoz debriyaj

Panpa
Destekçi
8 Eyl 2016
559
1,118
2,520
23
Marka
Zirai Traktör
Hocam kaliteli bir şey olmadıktan sonra çok sıkıntı. Kaliteli şeyden kastım süspansiyonları ve yere basma mühendisliği. Tecrübeyle sabittir asfaltta atv çok sıkıntılı düşük hızlarda bile ani bir manevrada tekerler havaya direk kalkıyor.
 

Munferit

Panpa
Destekçi
Beta Programı
21 Eyl 2018
1,719
6,738
4,070
Kocaeli
Marka
Volkswagen
ATV kullanmak arazide son derece keyifli, eğlenceli... En nihayetinde amacıda bu zaten. Asfaltta kullanmaksa bir o kadar kötü. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Başka alternatiflere yönelmenizi öneririm. B sınıfı ehliyet için 50cc'lik bir scooter, şehir içinde ATV kullanmaktan çok daha mantıklı ve güvenli bir hareket olacaktır.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,942
7
51,189
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Bizim buralarda sürekli atv ve utv turları düzenleniyor. O yüzden kısmen bu araçlara aşinayım. D sınıfı araba fiyatlarındaki örümcek gibi süspansiyonları olanlardan değilse, ATV yollarda çok ciddi sıkıntı. Önünüze beklenmedik bir şey çıkarsa veya birisi aniden sıkıştıracak filan olursa, anlık manevralarda direk takla attırır. Yaşadığım bölgede atv'ler yeni yeni yaygınlaştığı dönemlerde, omurgaya kadar kırmalı, aylarca yatışlı çok ağır kaza geçiren de oldu. Çok fazla takla attılar asfaltta. Arabayı denk geldiğimde 4 teker havalandırmaktan çekinmeyen insanım, atv'yi kullanırken 30'u geçmedim. :D

UTV önerirdim ama onlar da neredeyse km'de 1₺ ye yakın benzin tüketiyor. En bıdığından 800cc veya 1000cc hacimli bir otomobil bakın daha iyi.
 

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,824
26,081
5,720
Ankara
Marka
Skoda
2 tekerli motorlardan pek sürmedim ama bunlarla senin reflekslerinin hiçbir önemi yok. Tepkilerine cevap alamıyosun. Sokak aralarındaki dönüşleri aşırı yavaş dönmek gerekiyo virajlarda da devrilme riski çok yüksek. Bunun yerine 50cc motor alsan daha iyi bence. Zaten 50lik motorla 150lik atv de gidiş farkı yoktur
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım