KAPALI Sıfır Otomobil Alabilcek Gücümüz Varmı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Merhaba
Okul bitti, mezun oldunuz, ilk iş tecrübeniz, şimdiden araba hayelleri kurmaya başladınız. Üstelik Sıfır km araba almak istiyorsunuz. Hiç birikiminizden yok. Kendimce araba sahip olmanın bedelini hesapladım..

Bana göre alınan bir otomobilin kıymeti olabilmesi için yılda en az 15000 km yapıyor olmanız gerekir. Zaten yılda 15000 km yapmayacaksanız arabada almayın. Bu nedenle seçtiğim en ucuz 5 sıfır km otomobilin, size kasko sundan, sigortasına, benzinine kadar hesapladım..

pGgLaJ.png


Sallıyorum, bir mc donnald şübesinde full zamanlı işe girdiniz, ayda 1500 tl maaş alıyorsunuz. Nasıl olsa baba evinde olmanız her türlü yeme içme masrafından sizi kurtarıyor.
Sandero 1,0 modeli şu an 45500 tl satılıyor. Peşinatı 13650 tl geriye kalan 31850 tl ise 36 ay vade ile aylık 1156 tl rakam çıkarıyor. Fakat arabanın kaskosu sigortası bakımı ve yıllık 15000 km yol yapmanın size maliyti 7528 tl . Bunun maaşınıza aylık yükü 627 tl . Yukardaki tabloda diğer ucuz modellerinde sizler için sıraladım .
EyYZj9.png

Yukardaki tabloda peşinatı biriktirmek için kaç ay çalışmanız gerekitiği, ödeödiğiniz vade sonrası elinizde kaç para kaldığı , elinizdeki parayıda arabanın bakım yakıt ve sigortasından sonra geriye ne kaldığı , yıllık ne kadar borç ettiği gösteriyor.

Mc donnald kasasında çalışarak aylık alacağınız 1500 tl maaş ile 36 ay vadeli bir araba alamaz, üstüne borç borç yaparsınız. En ucuz sandero bile yıl sonunda 3400 tl borca sokar. Yada arabayı alırsınız el freni çekik kapıda yatacaktır . Daha fazla birikim yapıp önden daha fazla peşinat verirseniz, daha az kredi faizi ve daha düşük vadeler yaparak bu sorunu aşabilirsiniz..

Bir yıl bekleyip, işinizde yükseldiniz, kıdemizin arttı . Maaşınız 1800 tl çıkarıldı. O zamanda tablo aşağidaki gibi olcaktır ..

3pDdb2.png

Maaşınızda 300 liralık artış en azından sandero 1,0 için yeterli olucaktır. Yılda 15000 km yol yapmış, dertsiz tasasız arabanızın masraflarını ödemiş olurdunuz.

Peki işinizde biraz daha yükselirseniz mesela ayda 2000 tl olursa, bakın tablo nasıl değişiyor.
kXkl4W.png


Ayda 2000 tl maaş alırsanız, sadece arabaya para harcayarak, 8+36 ayda tamamen size ait bir Skoda Fabia Ambiti 1,0 olabilir. Tabi, eğer, Sanderoda kalırsanız yıl başına 2600 liradan, 3 yılda 7800 tl paranız cebinizde kalır. Artık kışlık jant lastik yada yılda 15000 yerine 30000 km yaparak ülkeyi gezersiniz.

Peki ,listenin en pahalı arabası 1,0 Seat ibiza almak isterseniz, minimum kaç para kazanmanız lazım..
Ayda sadece 2200 tl maaş almanız sayesinde, sabırsız ve birikim yapmaz iseniz, sadece peşinat olan %30 biriktirip 36 ay vade ile Seat İbiza 1,0 mpi rahatlıkla alabilirsiniz..

NOqmVa.png


Uzun lafın kısası, para biriktirip, kredi ve faizini yemeden çok daha ucuza araba almak mümkün. Yeterki birikim yapın. Arabayı aldığınızda, kredisi bittiğinde her ay 1200 ile 1500 tl arası paranız cebinizde kaldığında, çok rahat bir aile geçimini sağlayabilirsiniz. Bunla beraber hiç kaza yapmaz ve kasko sigorta basamak puanlarınız yükseldikce çok çok daha ucuza sigortalarınızı yaptırabilirsiniz.

Bu 4 yıllık süre çok çalışıp azmedip kendi arabanı aldığında, kredinin ilk yılı zor , ikinci yılı kolay, üçüncü yılında dahada kolaylaşacağını da unutmayın. Herşeyden önce peşinat için yatırılan para ne kadar yüksek olursa sizin için hayat okadar rahat olacaktır.

Saygılarımla
 

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,496
1
4,807
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Durumum yok lakin olsa da almam. B segment bir clionun dolusu(!) 100,000 e dayanmış belkide geçmiştir cesaret edip bakamadım. Tam dolu bir Laguna 2 den fazlası ne? Az yakmasından başka birşey değil. Parçalarıda ucuz filan değil euro 5-6 derken ateş pahası oldu parça fiyatları. Kaldıki sıfır aldık diye garanti muhabbetine servise bayılacağımız fahiş rakamlar ve vergiyide unutmamak lazım. Eksik ne derseniz komfor kullanışlılık yol tutuş güvenlik vs vs. Yakıt olarakta kullanan bilir 1,9 dci ın uzun yol performansı clio 4 ten pekte farklı değildir.

Velev ki durumum var, yine de almam. Alana saygım sonsuz ama bu piyasa şartlarında bu ülkede sıfır araç almak akla mantığa pek sığmıyor. Alan yakın arkadaşlarımında savunması şöyle; kardeşim sanayi nedir bilmezsin sıfır kokusu(!) üstünde, araba (plastik kokuyor aga bu nasıl empoze) sıkıntı açmaz, kafan rahat olur vs vs. Basit bir periyodik bakıma fazladan ödeyeceği vergiye fazladan ödeyeceği rakamları hiç hesap etmezler. Hepsini geçtim servisler ve gelen şikayetler, büyük arızalarda tüketiciye yaklaşımları vs belli.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım