HABER Skoda Scala, ilk görüntüleri ve detayları ile karşımızda!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Skoda’yı B segmentinde temsil eden Rapid ve Rapid Spaceback’in yoluna isim ve sınıf değiştirerek devam edeceğini daha önce paylaşmıştık. Bu misyonu taşıyacak Skoda Scala, kamuflajlı ilk görüntüleri ve teknik detayları ile ortaya çıktı!

Rapid’in yerini alacak Skoda Scala, yeni detaylarıyla karşımızda!

Geçtiğimiz ay Paris Otomobil Fuarı’nda duyurulan Vision RS konseptine dayanan Skoda Scala, markanın yeni tasarım dilini yansıtan ilk modeli olacak. Skoda’nın yayınladığı resmi kamuflajlı görüntülerde de bu farklılıkları belli eden araç, 2.65 metre aks mesafesi ve 1.47 metre yüksekliğe sahip. İç hacim bakımından Volkswagen Golf’ten geniş olan model, 4.36 metre uzunluk ve 1.79 metre genişliğiyle daha kompakt bir görüntü çiziyor. Ayrıca 467 litre bagaj hacmi, arka koltuklar yatırıldığında ise 1.410 litreye ulaşıyor.



Çek üretici, Scala modelinin kaputunun altında benzin, dizel ve CNG’den oluşan toplam 5 motor seçeneğinin sunulacağını belirtti. 95 ve 115 beygir güç üreten 1.0 litre TSI motor aracın temel versiyonunu oluşturacak. Daha fazla performans isteyenler 150 beygirlik 1.5 TSI motoru seçebilecekken, Scala’nın dizel tarafını 115 beygir gücündeki 1.6 TDI motor oluşturacak. 5/6 ileri manuel ve 7 ileri çift kavrama DSG şanzıman seçenekleri de yeni modelin aktarma tarafında yer alacak.



Teknoloji tarafında ise C sınıfı modelin sınıfının ötesinde özellikler sunacağı söyleniliyor. 9.2 inç boyutunda multimedya sistemi, start-stop sistemi, eSIM aygıtı ve Skoda’nın ikonlaşan kapı altı şemsiyesi standart donanımlar arasında dikkat çekiyor. Full LED far ve stoplar, 10.25 inçlik gelişmiş multimedya sistemi, sanal kokpit ve elektrikli bagaj kapağı ise opsiyon listesinde bulunacak.

Son olarak MQB A0 platformunda yer alacak Skoda Scala’nın 2019’un ilk yarısında yollarda olacağını belirtelim.


1 arasında 6







Read the whole post here.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: LvntDmr67

AlperErdem

Profesör
Beta Programı
10 Eyl 2016
508
572
1,770
"Scala’nın dizel tarafını 115 beygir gücündeki 1.6 TSI motor oluşturacak." Bir yanlışlık olmuş sanırım.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Alcantara
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım