Sonradan Tweeter Eklemek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bugra

Elit Apaçi
9 Ocak 2017
120
182
885
Merhabalar,

Acemelikten ve bütçe yetersizliğinden dolayı Linea'ya 4 adet Pioneer hoparlör taktırmıştım. Sadece hoparlör var. Yani tweeter bölümleri eksik.. Yaklaşık bir yıldır bu şekilde kullanıyorum ancak ufaktan bir bütçe ayırıp ses kalitesini bir tık yukarı çekmek istiyorum.

Öncelikle teyp standart halde. 4 adet tweetersız hoparlör var.

Buna tweeter eklenir mi?
Amfisiz bağlantı olur mu?
Tweeter ve amfi şart ise ses kalitesi ne durumda olabilir? Ve bass eklenir mi?

Açıkcası hepsiburada gibi sitelerde 20 liraya kadar tweeter var. :D Bir set alıp kapıda kablo çekerek deneyebilirim. Yok onlar hiçbir işe yaramıyor, amfisiz olmaz ve ses kalitesi artmaz derseniz hoparlör değiştirmek tek çözüm müdür?

Çok uzun ve birbirini tekrarlayan sorular sormuş olabilirim. Baştan hata mı yaptık bilmiyorum ama şuanda alaturka, slow ve Flac şarkılarda 31-32.seviyeden sonra basslar patates.. (Max 40 açılıyor)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,939
7
51,186
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Hocam benim hatırladığım kadarıyla Linea'ların ses sistemleri, ancak FM radyodan PowerFM yayınlarına hizmet edebilecek kadardı. O yüzden bass'lar Linea'nın standart teybi ile 30. seviyeye kadar çıkabiliyorsa öpüp başınıza koyun :) Sonradan değiştirip koyduğunuz Pioneer hoparlörler, muhtemelen standart üniteden çıkabilecek maksimum ses kalitesini veriyordur. Standart teyp ile kullanılacak amfi, ses kalitesini kurtarır mı bilemem de, standart teybi kaliteli bir marka ile değiştirmeden tweeter'ın da gereksiz yatırım olacağını düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

Bugra

Elit Apaçi
9 Ocak 2017
120
182
885
Fm radyodan PowerFm yayınlarına hizmet edebilecek kadar olması aslında kronik Fiat antenlerinden kaynaklanıyor. Hoparlörleri taktırırken Aux kablosuda bağlatmıştım. Aux'dan akustik olarak tatmin edici ses çıkartıyor ama 30 sınır.. 31 olduğu an basslar paf puf kendi başına gidiyor. :D (Flac albümde olsa) Bağlatırken tesisatçı ''Fluence, C-Elyse, Megane, Linea gibi araçların teyplerin markası hep Bosch ama içleride boş'' diyip bi espri yapmıştı. (Birkaç marka daha vardı) Standart hoparlörlere göre ilk bir hafta konser etkisi yaratmıştı ama ses kartlı masaüstü bilgisayar ve Sennheiser kulaklıklardan sonra sınırı yukarı taşımak istiyorum. Teyp işine girmek istemiyorum, babam orjinalci. Zaten lineanın konsolunada başka teyp yakıştıramıyorum. Şu android ekranlı olanlarada 1000tl vermek gereksiz geliyor. Haziran-Temmuz gibi değiştirme düşüncemizde var. Maaşı alınca birkaç tesisatçıya uğrayacağım ama çok birşey fark ettirmeyecekse böyle devam etmeyi düşünüyorum. Teşekkürler :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım