HABER Türk mühendislerden geleceğin kamyonu: Ford F-Vision!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Ford Trucks, Hannover’de düzenlenen Ticari Araç Fuarı’nda yeni çekici modeli F-MAX’i duyurmuştu. Otosan’ın geliştirdiği bir diğer araç olan Ford F-Vision ise fuarın asıl yıldızı oldu!

Ford F-Vision, tasarımıyla Tesla Semi’ye meydan okuyor

F-Vision Future Truck konsepti, 1.500 kişinin çalıştığı Ford Otosan Sancaktepe AR-GE merkezinin ürünü olmasıyla dikkat çekiyor. Geleceğin kamyonu kavramını gözler önüne seren araç, tasarımıyla rakibi Tesla Semi’ye rakip olarak doğmuş. Sürücünün etrafını saran panoramik ön cama sahip olan Ford F-Vision, C şeklindeki LED farlar ve kapılarında ayna yerine kamera teknolojisi taşıyor. Ayrıca özel jant tasarımının da aracın aerodinamisine ekstra katkı sağladığı ifade ediliyor.

Konseptin teknik özellikleri tarafında ise paylaşılan tek bilgi tamamen elektrikli olması. Bunun dışında sayısal bir verinin bulunmadığı F-Vision, dördüncü seviye otonom sürüşe de olanak sağlıyor. Önümüzdeki 10 yıl içinde seri üretim araçlarda olması beklenen seviyede araç sürücünün yardımı olmaksızın tamamen otomatik pilot tarafından yönetiliyor.

Tasarımında Marvel süper kahramanlarından ilham alındığı belirtilen konseptin gelecek modelllere örnek oluşturacak bir çalışma olarak kalması bekleniyor.

1 arasında 5






Read the whole post here.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım