Teknoloji ve Otomotiv Alanında Gümrük Vergisi Kaldırıldı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yurt dışından alış veriş yapan son kullanıcıların en büyük dertlerinden bir tanesi olan gümrük vergisi artık belirlenen alanlarda ve kategorilerde alınmayacak. Burada bizi en çok ilgilendiren kısmın ise teknolojikategorisinin de içinde yer alması.

Teknoloji Alanındaki Ürünler Artık Gümrüksüz mü ?

Burada önemli bir soru işaretimiz var; Teknoloji alanında yurt dışından bir alışveriş yaparken yüksek ücretlerden dolayı gümrüğe takılıyor ve vergisini ödememiz konusunda kargo firmaları iletişime geçiyordu. Şimdi teknoloji alanında büyük bir rahatlama gerçekleşecek. Ancak içeriği yasak olan ürünler yine gümrüğe takılacak.

Mesela 500 gram üstü drone siparişi verdiğinizde bu sefer fiyattan dolayı değil, içerikten dolayı gümrüktekalacaksınız. O yüzden bu aradaki ince çizgiyi iyi tutturmak lazım. Hatırlarsanız bir kaç ay öncesine kadar gümrük vergisi 30 euronun üstünde olan tüm ürünlere uygulanmaya başlanmıştı.

Teknoloji kategorisinden vergi alınmıyor olması ise gerçekten müthiş bir haber. Henüz kategori bazında hangi ürünlerin getirilebileceği konusunda detaylar ortaya çıkmadı. Teknoloji kategorisi deniliyor ancak bunun altında olan yüzlerce kategoride hangi ürünler yasaklı bunu da araştırıyoruz.



2022 Yılına Kadar Serbest

Alınan karara göre otomotiv, teknoloji, OLED göstergeler, LCD modüller, elektrik iletkenleri, fiber optik ürünler, elektronik devre kartları, yeniden şarj edilebilir lityum polimer bataryalar, endüstriyel robot ürünleri, cep telefonu görüntüleme sistemleri ve optik sürücü içeriklerinin hiç birisinden 2022 yılına kadar vergi alınmayacak.

Mesela bu karar öncesinde yurt dışından 2000 TL'ye laptop satın almıştınız. Bu ürün gümrüğe takıldıktan sonra 30 Euro üstü olduğu için ortalama 300 - 400 TL civarında bir vergi ücreti çıkıyordu. Eğer kategoriye bilgisayarlar ve OEM parçalar da dahilse şimdi bu vergiyi ödemeden rahatlıkla alışverişlerimizi gerçekleştirebileceğiz.

Söz konusu bu durum İthalat Rejimi Kararına Ek Kararadı altında Bakanlar Kurulu Kararı ile mükerrer Resmi Gazete'de yayınlanarak resmen yürürlüğe girmiş oldu. Bu haberden sonra artık yurt dışından alışveriş yapacak olan kullanıcılar için yeni bir sayfa açıldı diyebiliriz. Hayırlısı olsun şimdiden..

Önemli Not: Bir yandan da bu değişikliğin altında Amazon'un Türkiye'ye geliş sebepleri de yatıyor. Zaten Türkiye'de faaliyete geçecekleri açıklanmıştı. Ancak net bir tarih verilmiyordu. Parçalar şimdi daha iyi yerine oturmaya başladı.

Alıntıdır: PC HOCASİ
https://pchocasi.com.tr/teknoloji-otomotiv-alaninda-gumruk-vergisi-kaldirildi/

Allah'ım hayal görmüyorum İnşallah :eek:
Benim gibi model araçlarla uğraşanlar için özellikle batarya ve diğer parçalarda ciddi gümrük koyuyorlardı çok ama çok güzel oldu. Artık Monitör işi de katlar gider Gearbest gibi sitelerden şimdi bizi koparmaya çalışan satıcılar düşünsün :rolleyes:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım