KAPALI Tıkırtı şeklinde gelen ama debriyaja basıldığında kesilen ses?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

omer_fr

Asfalt Kurutucu
9 Eyl 2016
11
8
595
29
İstanbul
Arkadaşlar herkese merhabalar, iyi forumlar.

2014 Leon 1.4 TSI aracımda yaklaşık 4-5 aydır yaşadığım bir sorunu sizlerle paylaşmak ve tecrübelerinizden faydalanmak istedim.

Sorun şu ki, aracımda rölantideyken motordan anormal bir ses geliyor. Nasıl tarif edilir bilemedim ama "tak tak tak" şeklinde ve seri bir şekilde art arda. Debriyaja bastığımda ise ses kesiliyor.

Yetkili servise 3 ay önce danıştığımda, ki o zaman aracım garanti kapsamındaydı, şanzımanın sökülüp bakılması gerektiğini ve eğer garantilik bir durum değilse işçilik ücreti alacaklarını söylediler ve reddettim. Bu konuyu bayağı araştırdım. Prizdirek bilyası diyenler oldu ama 30.000 km'lik bir araçta böyle bir sorun olabileceğine ihtimal vermediğim için bu ihtimali eledim. Bazı araçlarda volant da ses yapabiliyormuş ama araştırmalarım sonucu benim aracımda sabit volant olduğunu öğrendim ve bu ihtimal de devre dışı kaldı gibi görünüyor.

En son istişareler sonucu bunun baskı balatadan geldiğini düşündük. Ustam debriyaj kaçırmaya başladığında baskı balatayı değişiriz zaten set halinde bilyalar falan da değiştiği için sorun kökten çözülmüş olur dedi. Ben de bu şekilde kullanıyorum ve gerçekten de bir sorun yok şu anda.

Ha bu arada son zamanlarda debriyaja basınca gıcırdama sesi duymaya başladım. Bu baskı balatanın bitmeye başladığına dair bir işaret midir?
 
Son düzenleme:

cgkya

Profesör
16 Eyl 2016
293
447
1,395
Debriyaja bastığınızda ses geliyorsa debriyaj bilyası, çektiğinizde geliyorsa prizdirek bilyası olabilir. 30 bin km lik bir araçta da gayet bu sorunlar olabilir, işler ciddileşmeden bakılmasında fayda var.

Araçta debriyaj kadar sık kullanılmayan bir parça olan klima kompresörünün 3 bin km de bozulduğunu biliyorum, her şey olabilir.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: omer_fr

yaso

TORNACI
8 Eyl 2016
3,204
11,547
5,320
Antalya
Marka
Ford
Hocam uygun bir zamanda komple set değişimi yaparsınız şanzıman her türlü açılacağı için açılmışken komple volan bilya baskı ve balatayı değiştirirsiniz. Fazla yarım debriyaj kullanmamaya özen gösterin araç ısınmadan ani hareketler yapmamaya özen gösterin
 
  • Beğeni
Tepkiler: omer_fr

omer_fr

Asfalt Kurutucu
9 Eyl 2016
11
8
595
29
İstanbul
Cevaplardan dolayı teşekkür ederim. Biraz daha bekleyip baskı Balat'a set halinde değişecek gibi duruyor. Herhangi bir işlem yaparsam konuyu güncellerim.
 
  • Beğeni
Tepkiler: yaso

can

Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
5
5
595
29
Istanbul
Marka
Renault
Sesin kaynağı debriyaj rulmanı gibi duruyor. Dağılmış debriyaj rulmanı genelde üstünde baskı yokken ses yapar, baskıyı yiyince yani debriyaja bastığınız zaman sesi keser. 30 binde bile olsa dur kalk trafikte boşa atıp beklemek yerine debriyaja basılı bekliyorsanız bu kadar erken sürede bozulma ihtimali var.
 

TSIDSG

Panpa
10 Eyl 2016
2,399
9,448
4,970
İstanbul
Çift kütle volan yaylı olduğu için yaylar belli kmde esneme yapar ve o sesi çıkartır, fakat çift kütle volan yok sabit volan var demişsiniz o halde 3 seçenek var.
Debriyaj bilyası, grup dişli ve prizdirek bilyası.
Eğer prizdirek bilyası bozulmuşsa ilerleyen zamanda ön keçeyi bozacak ve baskıyı yağlayacaktır, baskı kaçırır.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,939
7
51,184
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
selamlar , 2015 1.4 tsi Leon Fr sahibiyim 140 hp , aynı ses bende de mevcut 2 gündür . Nasıl çözüldü probleminiz ?
Konu sahibi en son 2017'de online olmuş. @motorsinann ın yukarıda yazdığı mesajı dikkate almanızı öneririm. Ben de küçük bir ihtimal olarak yanına motor kulağı ekleyebilirim. Ama küçük bir ihtimal.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım