HABER TOSFED'den FIA'ya eleştiri

aaygen

Profesör
Beta Programı
7 Eyl 2016
332
758
1,895
İstanbul
Marka
Ford
TOSFED Başkan Vekili Eren Üçlertoprağı, FIA‘yı 2017’de Türkiye Rallisi’nin yapılması amacıyla imzalanan anlaşmaya aykırı hareket etmesiyle eleştirdi.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda yer alan Çin Rallisi‘nin 2016 ayağı, fırtınanın etaplara zarar vermesinin ardından gerçekleşmemişti. Çin Rallisi 2017 WRC takviminden de düşürüldü.

Çin Rallisi’nin WRC takviminden düşmesinin ardından Türkiye Rallisi öne çıkan adaylardan oldu ve 2017’de WRC’nin Türkiye’ye dönmesi yönünde bir anlaşma imzalandı. Buna rağmen FIA, ülkedeki politik durum nedeniyle riske girmek istemediği için Türkiye Rallisi’ni reddetti.

Konu hakkında Motorsport Türkiye’ye konuşan TOSFED Başkan Vekili Eren Üçlertoprağı “Çok fazla çaba ve zaman harcamamızın ardından FIA’nın gözetiminde gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde organizatörlerle anlaşma imzaladık. Ancak sonrasında FIA, anlaşmanın yürürlüğe girmeyeceğini bildirdi.”

“O açıklamaların hemen sonrasında FIA yetkililerinin Türkiye hakkındaki politika ve güvenle ilgili sorunlar olduğuna dair talihsiz açıklamalarını okuduk. Özellikle Avrupa ülkelerinde yaşanan güvenlik sorunlarına bakınca FIA’nın açıklamasının adil olmadığını söylememiz lazım.”

“Samimi bir şekilde FIA yetkililerini ülkemize davet ediyoruz. Onlara ülkemizin Avrupa’daki diğer ülkeler kadar güvenlik olduğunu göstermek istiyoruz. FIA’nın bize adil davranmasını umuyoruz.” dedi.

Kaynak: Hürriyet


Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 

Cussler

Panpa
5 Eki 2016
3,477
8,934
4,970
Marka
Toyota
Canlı bombasız ay geçmeyen ve her olayın ardından internetine müdahale edilen ülkeye bende gelmem.Adil olan gelmemeleri.
 

tester

Asfalt Kurutucu
8 Eyl 2016
7
2
595
turistler bile gelirken düşüyor artık. bence adamlar haklı. boşuna atarlanmış
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım