HABER Toyota'nın 986 beygirlik canavarı seri üretime girecek!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Japon otomobil üretiisi Toyota, bu yılın başında duyurduğu GR Super Sport konseptini seri üretim haline getireceğini duyurdu. Yakında yollara inecek olan Toyota GR Super Sport ile ilgili tüm detaylar haberimizde!

Toyota’dan yeni bir seri üretim canavarı: GR Super Sport!

Yıl içerisinde yeni Supra’yı tanıtacak olan Toyota, sürpriz bir projeyi hayata geçirmek üzere. WEC ekibi Gazoo Racing ile birlikte geliştirilen GR Super Sport konseptinin yakın gelecekte üretime geçirileceği resmen duyuruldu. Ocak ayında tanıtılan konsept model, Japon üreticinin dayanıklılık şampiyonasındaki deneyimleri dikkate alınarak geliştirildi.

Toyota Gazoo Racing’in başında yer alan Shigeki Tomoyama, projenin heyecan verici olduğunu ifade etti. “WEC’te kullandığımız TS050 Hybrid, yeni konsepte büyük ölçüde temel oluşturdu. Yakın gelecekte kullanıcılara bu şaşırtıcı deneyimi sunup inanılmaz performansı yola aktarmak ilginç olacak.” şeklinde konuşan Tomoyama, geçtiğimiz yılki tanıtımda da konseptin gerçeğe dönüşeceğine ilişkin ipuçları vermişti.

Toyota’nın LMP1 aracında yer alan hibrit motoru kullanan konsept, 2.4 litrelik çift turbolu V6 motoru gövdesinde taşıyor. 986 beygir güç üreten başarılı motorun yol versiyonunda da aynen kullanılıp kullanılmayacağı ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

1 arasında 7








Read the whole post here.
 
  • Beğeni
Tepkiler: stan
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım