Üç köşeli yıldız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sailorlock

Profesör
7 Eyl 2016
105
57
1,035
Karl Benz 1885 yılında ilk içten yanmalı motorun patentini alıp ilk otomobili yapmıştı. 1886 yılına gelindiğinde Benz bunu geliştirip yollara çıkabilecek bir araç haline getirdi. Ancak onunla yollara düşmek eşi Bertha Benz’e nasip olmuş. Bertha Benz bir sabah uyandığında yanına iki çocuğunu alarak yollara düşmüş. Gidilecek yer olaraksa 106 kilometre uzaklıktaki annesinin evini tercih etmiş.Ancak bu yolculuk öyle sıradan bir yolculuk olmamış zira Bertha Benz tarihte ilk defa otomobil ile uzun mesafe yolculuk yapan kişi ünvanına bu yolculukta sahip oldu. Bu yolculuk tam 12 saat sürmüş. Ancak Benz Ailesi için ibreti alem olcak şekilde bir yolculuk olmuş.

karl-benz-1st-300x200.jpg

Araçta yakıt deposu olmadığı için yakıt direk olarak karbüretöre boşaltıyordu. Ancak karbüratör tam dolu iken dahi 4.5 litre yakıt alabiliyordu. Bu sebepten sık aralıklarla eczaneye uğramak zorunda kalıyorlardı.Çünkü o yıllarda petrol ürünleri eczanelerde satılıyordu

Bu yolculuğun ardından büyük üne sahip olan Benz ailesi otomobilini geliştirerek satışa sundu. Derken 1926 yılında Daimler ile tanışana kadar.

daimler-1st-300x199.jpg

Gelelim Daimler’in hikayesine. 20’inci yüzyılın başlarında Avusturyalı Emil Jellinek, ilk Mercedes fikrini ortaya atan kişidir. Nice’de konsolosluk yapan Jellinek, otomobil yarışlarında pilotluk yapıyordu. O dönemde, büyük ilgi gören bu yarışlara katılanlar, kendi isimlerini değil, farklı isimler kullanıyorlardı. 1901 yılında Emile Jelinek, Daimler firmasına özel olarak yaptırdığı 4 silindirli otomobilini teslim aldı. Emile Jelinek bu otomobiline kızı Mercedes’in adını verdi. Emil Jelinek katıldığı bir yarışta kaza yaptı ve bu kaza onu daha güçlü ve güvenli otomobil arayışına itti.Bu vesile ile Daimler-Motoren-Gesellschaft’ın kurucusu Wilhelm Maybach’la tanıştı. Jelinek, Maybach’dan 5.5 milyon markdeğerinde 36 otomobil sipariş etti ve otomobilin isminin Mercedes olmasını istesi. Jellinek’in siparişi o günkü şartlar için oldukça büyük bir siparişti. Daimler-Motoren-Gesellschaft 1900 yılında toplam 96 adet otomobil üretme kapasitesine sahipti. Fabrikada toplam 344 kişi çalışıyordu ve Jellinek’in bu siparişi Daimler’in toplam üretiminin 3’te 1’iydi. Jellinek’in tek istediği bu da değildi ayrıca Fransa Avusturya Macaristan ve Amerika’da satış temsilciliğini almak istiyordu. Bu fikir Daimler’in de işine geldi zira Mercedes Merkür Anlamına geliyordu ve oldukça popüler bir isimdi. Dünyanın pek çok yerinde önemli tanıdıkları olan bir diplomatın otomobillerini yaptıkları için global pazarın yolları Daimler için açılıyordu. 20’inci yüzyılın başlarında üretimine başlanan Mercedes, bugün 115 yaşında ve 19 milyon araç bu isimle yollarda ayrıca bugün dünyada en çok tanınan otomobil markalarından olmayı başarmış durumda.

453559_763854_3542_1834_710236Z2234-300x155.jpg

Daimler 1902 yılında üretimini iki katına çıkardı. Aynı yılın eylül ayında Mercedes’in isim hakkını aldı.1926 yılında Mercedes otomobillerinin önünü açan bir gelişme oldu ve belkide bugün Mercedes bu kadar popüler ise sebebi bu ortaklık olabilir.O yıllarda Dünya genelinde büyük bir ekonomik kriz yaşanırken, birbirlerinden habersiz otomobil üretimi yapan Gottlieb Daimler ve Karl Benz, bir ortaklık anlaşması imzaladılar. Yapılan anlaşma ile şirketin adı Daimler-Benz AG olurken, Mercedes markası ise Mercedes-Benz olarak değiştirildi.

1993 yılına kadar bu ortaklık başarı ile devam ederken ikiliye üçüncü bir ortak daha eklendi. Ortaklığa eklenen üçüncü isim AMG oldu. 1967 yılında kurulan bu firma yüksek performanslı motorlar üretiyordu. İsmi ise ortaklarının isimlerinin baş harflerinden oluşuyordu.

1998 yılında gelindiğinde Daimler Benz İle Amerikan firma Chrysler ortaklık anlaşması imzaladı. Ancak bu anlaşma fazla uzun soluklu olmadı ve 2007 yılında sona erdi.

1st-logo-300x143.jpg

Şirketin son ortaklığı ise Renault ile 2010 yılında oldu.Daimler Mercedes Benz adıyla üretimlerine devam eden firma bünyesinde Ayrıca Smart markasıda bulunuyor.Bir asırı aşkın süredir efsaneleşmiş otomobiller üreten firmanın genel olarak geçmişi bu şekilde gelişmiş Başka bir yazımızda da Markanın efsaneleşmiş modellerinden söz edeceğiz.

c25acc88ef3b-300x225.jpg

Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım