Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
ÖTV indirimi beklentilerinin ardından sektör içinden yeni bir değerlendirme geldi. İşte detaylar.
Sektör uzmanı Gökhan Çalışkan, son zamanlarda gündeme gelen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi konusunu ve sektördeki yansımalarını değerlendirdi.
ÖTV indirimi beklentisinin tüketici taleplerini etkilediğini ve piyasada belirsizlik oluşturduğunu ifade eden Çalışkan, kısa vadede ÖTV indirimi beklemediklerini ifade etti. Tüketicilerin fiyatların düşeceği düşüncesiyle ihtiyaçlarını ertelediklerini dile getiren Çalışkan, ‘’Otomotiv sektöründe fiyatların düşmesi için yaşanan arz sorununun çözülmesi gerekiyor. Şu an araç fiyatları sadece ülkemizde değil, tüm dünyada yükseliyor. Çünkü pandemi ile başlayan çip krizi ve araçların tedarikinde yaşanan sıkıntılar hala devam ediyor, dolayısıyla arz talebi karşılamıyor. Döviz kurunun da dalgalı seyrini göz önünde bulundurursak araç fiyatlarının ilerleyen günlerde de düşmeyeceğini öngörüyoruz. Araç arzında yaşanan problemler çözülmedikçe ÖTV...

Okumaya devam et...


 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım