Yabancı Dil Bölümü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ozzy41

Profesör
26 Eyl 2016
240
463
1,335
Marka
Seat
Yabancı Dil bölümü okuyan ve okumuş olan kişilerin bu konu hakkındaki düşüncelerini öğrenebilirmiyim . Konuların ağırlığı , zorluğu v.b . İleride bu bölümün avantajları , dezavantajları nelerdir . Bu bölümü okumayı düşünen kişiler için yardımcı olacağını düşüyorum .
 
  • Beğeni
Tepkiler: makif99 ve yaso

makif99

M.Akif Çetinel
Asfalt Kurutucu
8 Eyl 2016
18
14
645
24
Marka
Ford
Ben 12. Sınıfım ve dil bölümündeyim. 10. Sınıfın sonunda okulumuzda açılacak olan dil sınıfına girmeye karar verdim. 11. Sınıfın başında fark ettim ki sınıftaki kişiler arasındaki seviye farkı fazla olabiliyor bu aklınızda olsun. Yani bazı kişilerin fazla iyi olması gözünüzü korkutmasın. Sınıfın çoğunluğununda tercih ettiği bir yabancı dil kursuna (halada devam ettiğim) kayıt yaptırdım. Okulda da kursta da söylenen grammer üstüne fazla yoğunlaşmamiza gerek olmamasıydı. Çoğunlukla kelime öğrenmeye ve ingilizce okumaya odaklanmak gerekiyor. Dil seçecek kişi eğer daha önceden karar vermişse ıngilizce filmler izleyerek kulak aşinalığı oluşturabilir. Ancak 12. Sınıfa başlayacak kişi artık o evreleri geçmiş olup tamamen Lys 5 sınavına yönelik çalışmalar yapmalı. Mesela Ösym nin kelime anlaminda kullandığı bir havuz vardır genellikle aynı kelimlere seçerler bu yüzden geçmiş yıllarda çıkan kelimeler kesinlikle ezberlenmelidir. Kalıcı olması için kelimeri kodlama yöntemiyle öğrendiğimi söylemeliyim.
 
Son düzenleme:

Ozzy41

Profesör
26 Eyl 2016
240
463
1,335
Marka
Seat
Yorumunuz için teşekkür ederim . Eğer bir aksilik olmassa ben de bu senenin sonunda Yabancı Dil bölümünü seçeceğim .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım