Yakıt önerileri

MehmetAydin

Mehmet AYDIN
Panpa
10 Haz 2019
1,816
2,085
2,570
31
Niğde
Marka
Chevrolet
Konu ile ilgili olduğu için ayrı konu açmak istemedim.Araca benzin enjektör temizleyici eklememi tavsiye eder misiniz? Faydalı mıdır yoksa gereksiz bir uygulama mı?
 

Ugur

Panpa
Destekçi
Beta Programı
10 Eyl 2016
2,295
6,325
4,270
.
İyi bir ustamın lafı vardı bu konuda; motor yağlarının da yakıtların da katkıları çok geliştirildi ve gün geçtikçe daha da iyi hale getiriliyor. Zaten gerekli olabilecek her şeyi eklemişler ve ciddi bir ar-ge süreci sonucunda bu ürünleri yapmışlar yani üstüne katkıya pek gerek yok.

Ekstra olarak temizleyici tarzı malzemeleri satmaları da şahsen para tuzağı olarak görüyorum. Zaten aldığımız yağda ve benzinde temizleyiciler var, ekstra üstüne temizleyici tarzında malzeme kullanırsak aşındırıcı etkisini fazlalaştırıp kaş yaparken göz çıkarma gibi bir durum da çıkabilir belki. Bu konuda bilgili ustalarım, üstatlarım varsa bilgilendirirse sevinirim açıkçası.

BP ultimate yakıt kullanabilirsiniz bu temizlik için. Yakıt olarak da çekiş olarak gözlemlemiştim ve memnun kalmıştım.

Başlığa dönecek olursak da LPG ve benzinde tavsiye ettiğim markalar; PO, Türkiye Petrolleri ve BP.

PO genel olarak kaliteli, özellikle LPG olarak memnunum. Benzin olarak da gayet iyiler. Zaten 2 yılı aşkın süredir neredeyse kesintisiz PO kullanıyorum.

BP ultimate kullanmıştım ve gerçekten vaat ettikleri gibi daha az yakıp daha performanslı olmuştu. Yukarıda yazdığım neredeyse cümlesindeki istisna buydu, 2 aya yakın kullandım ancak sonrasında PO benzinliklerde özel indirim gelince PO'ya geri döndüm.

Türkiye petrolleri de uzun yolda bizzat kullanmışlığım da var çevremde uzun süredir kullanan insanlar da var. Şu ana kadar şikayet duymadım ve marka değiştirme gibi bir durumları da olmadığına göre iyi bir marka olduğu belli.
 
Son düzenleme:

OmrAtlkn

Ömer Can ATILKAN
Elit Apaçi
19 Tem 2019
158
83
885
29
Kastamonu
Marka
Volkswagen
Benim şimdi yolumun üstünde opet, total ve shell var. Az bi güzergahı değiştirirsem yani bi 3-4 dakka fark eder BP de var. Ben önce bi BP yi deneyeyim diyorum bp ultimate ve tüpüde ordan alırım daha sonra yorumumu buraya yazarım 😊 şimdi sunpetten mogaz opetten benzin almıştım o bi bitsinde 😊
 

M.Shadows

Kaan
Panpa
Destekçi
14 Şub 2018
2,034
3
4,926
4,270
24
Highway to Hell
Marka
Hyundai
Konu ile ilgili olduğu için ayrı konu açmak istemedim.Araca benzin enjektör temizleyici eklememi tavsiye eder misiniz? Faydalı mıdır yoksa gereksiz bir uygulama mı?

Uzun yoldan geleli 3 gün oluyor,yaklaşık 700 km yol yaptım.130 bin km dir hiçbir benzin enjektör temizleyicisi kullanmadığımız aile aracımıza koydum 1 kutu,üstüne depoyu fulledim.Yaklaşık 300 km boyunca yüksek devirle kullandım,yokuşlarda performansının iyileştiğini gördüm.1 depo sonra yine koyacağım.Kendi aracıma zaten 2 depoda bir koyuyorum,performansı motora göre normal yani herhangi bir performans kaybı yok,daha 60k km de zaten.Biraz psikolojik gibi,hassassanız farkı anlıyorsunuz.Zararı olacağını sanmıyorum lakin koymasanız da olur mu,bence o da olur.
 
  • Beğeni
Tepkiler: MehmetAydin
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım