Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
2. el araçlarda kilometre düşürülme olayıyla ilgili Yargıtay, milyonlarca tüketiciyi yakından ilgilendiren karara imza attı.
Bir otomobil alım satım sitesi üzerinden 68 bin kilometrede bir araç alan tüketici, bir süre sonra arızalanan otomobilini yetkili servise götürdüğünde hiç beklemediği bir manzara ile karşılaştı Aracın gerçek kilometresinin 200 bin olduğunu öğrenince dolandırıldığını anlayan mağdur tüketici, Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.
Kararda şöyle denildi: “Davacının aracı satın aldığı ancak aracın yetkili servise götürülmesi ile, aracın kilometre saatinin değiştirildiğinin ve 200 bin kilometrede olduğunun tespit edilmiştir. Bu suretle sanığın nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediğinin iddia edildiği olayda; tüm dosya çerçevesine göre sanığın mahkumiyetine yönelik mahkemenin kabulünde isabetsizlik görülmemiştir. Mahkeme hükmünün onanmasına oy birliği ile kabul edilmiştir.”
Türk Ceza Kanunu’nun 158. maddesinde ‘Nitelikli dolandırıcılık’ başlığı altında bu tür hileye...

Okumaya devam et...


 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım