Yayalar ve Yaya güvenliği

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

M.Shadows

Kaan
Panpa
Destekçi
14 Şub 2018
2,006
3
4,828
4,270
24
Highway to Hell
Marka
Hyundai
Görüyorum ki,forumumuzun bu bölümünde epey konu eksiği var,bu eksiği tamamlamak adına,daha doğrusu faydalı bilgileri aktarmak adına,böyle bir adım atılmasının şart olduğunu düşündüm ve konuyu açıyorum.

Konumuz yayalar,ve güvenlikleri.Biliyorsunuz ki trafikte sürüş güvenliği olduğu kadar yaya güvenliği de esastır,dikkat isteyen bir konudur.Zira içinde bulunduğunuz makinenin dışındaki yayan insanlar çok daha korunaksızdır olası kaza durumuna.

Trafikte nasılız,yayalara nasıl davranıyoruz ? Bu konuda bunu tartışalım.

Ben şahsen her zaman önceliği yayalara veriyorum ve dikkat ediyorum bu konuda,ama bazı sürücülerde yayaları asla umursamıyor bile.Bunun en büyük örneği de Avrupa'da bir yayaya yol verdiğinizde bu durum gayet normal karşılanırken,Türkiye'de yayalar 2-3 saniye kafa karışıklığı yaşayıp öyle geçiyor,yani bu duruma oldukça şaşırıyorlar.
 

goktug.alp

Profesör
Destekçi
16 Nis 2018
574
495
1,020
ZONGULDAK-KKTC
Marka
Jeep
kıbrısta sürerken aşırı dikkatliyim ama tr de yol veriyorum adam olmaz sen geç diyor eliyle geç geç yapıyor bana (genellikle dayılar falan)
kadınlara ve çocuklara yol verince geçiyolar ama bizim millet biraz tuhaf davranıyor trafikte :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: M.Shadows

antisemi

Asfalt Kurutucu
8 Eyl 2016
41
29
595
benim kuyruk acım var önce insanların eğitilmesi lazım 30 la giderken yayaya yol verdim dikize baktım yamularak gelen bit r12 tsw tabi ki duramadı o kadar mesafeden bile duramadı tampon patladı, stop lambası bir sürü zarar. solumdan geçse yayayı ezecek herif demem o ki bu bilinç daha oluşmadan oluşturulan yaya duyarlılığının nedeni hazinenin boş olması gibime geliyor, yayaya yol verme orta dünya için lüxx ayrıca şu duramayan 2000 öncesi tenekeleri trafikten çekmek lazım
 
  • Beğeni
Tepkiler: M.Shadows

Diaspolis

Panpa
Destekçi
Beta Programı
27 Ara 2017
2,556
1
5,978
4,270
Türkiye'de yayalar 2-3 saniye kafa karışıklığı yaşayıp öyle geçiyor,yani bu duruma oldukça şaşırıyorlar.
Şaşırmak değil de ezilmemek için yapılan davranış aslında kendini garantiye alma durumu.:D Duracak adam da genelde durup durmama konusunda kararsız gibi davranıyor duracaksan biraz geride durup veya yeterince yavaşlayıp o arada da geç babında bir işaret veya selektör yapsa bir sıkıntı kalmayacak.
Özellikle de yaya geçitlerinde durmak lazım. Dün metrodan indikten sonra şurada görünen yaya geçidinden geçecektim ve yağmur vs yağıyor diye acele ettim biraz çift şerit oluyor genelde orası, İstanbul'da araçla bir yere girmek veya geçmek için arabanın kafasını mecbur sokma durumu vardır ya o şimdi yayalar için de mevcut, geçmek için illa yaya geçidinde yürümeye çalışmanız lazım ve otomobilleri durdurmanız lazım.
 
  • Beğeni
Tepkiler: M.Shadows

S.Asil

Quadrifoglio Verde
Destekçi
Beta Programı
Stage 2
16 Eyl 2016
5,645
2
9,534
5,020
Adana
Marka
Alfa Romeo
Genelde yayalara öncelik tanıyorum , özellikle yayalara yeşil ışık yandığı durumlarda kesinlikle duruyorum , ışıksız yollarda ise yaya geçidinde durup bekleyen yayalara yol vermeye gayret ediyorum tabi durmadan önce yol kontrolü ve dörtlü flaşör ışıklarımı yakıyorum. Özellikle yağmurlu havada yol verme durumuna ayrı özen gösteriyorum , bir kaç kez tartışma kıvamına gelsem de trafikteki diğer sürücü arkadaşlarla , elimden gelen bir şey yok , biz aracın içinde rahatız ve onlar yağmurda yürümek zorundalar.

-Hatta çoğu yağmurlu zamanda otobüs bekleyenleri almak isterim , yol istikametim genelde işlek yerlere olduğu için , fakat ülkemiz buna elverişli bir durumda mı bilemiyorum artık...
 
  • Beğeni
Tepkiler: M.Shadows

kenblock

Panpa
Beta Programı
24 Ocak 2017
5,267
1
9,392
4,970
kocaeli
Filistin'e gittiğimde şöförlerin , sizin karşıya geçeceginizi anladığı anda yol verdiklerini gördüm .

Bizde ise - yukarıda da bahsedilmiş - yayalar , bazen onlara yol verseniz bile geçmeyecekleri tutuyor . İlginç bir durum .

" Trafik eğitimi sadece araç kullananlarla sınırlı kalmamalı , yayalara da trafik eğitimi ve yürüme ehliyeti verilmelidir "
Hadi bu söylediğim çok abartı ama trafiğin sağdan aktığı ve sağa virajın içten - sola virajın dıştan alınması gerektiğini tüm yayalar uygulamalı .

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğeni
Tepkiler: M.Shadows
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım