DKB34

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
863
2,005
2,520
27
İstanbul
Marka
Seat
Arkadaşım 2 arabasını da ikinciyeni'den aldı ve gayet memnun. TUV-SUD ekspertizi hakkında, kafanızda soru işareti kalmasın En güvenilir olanı odur. Yeni aracınız hayırlı olsun.
 

RYAN7R

Özg
Panpa
7 Eyl 2016
4,159
1
8,086
4,820
28
Ankara
Marka
Yok
Hadi hayırlı olsun, bakım işini bu kadar kasmayın. Ben 1.5 yıl önce bakıma serviste girmiş, 4 bin km kmsi geçmiş arabada iyi niyetten kavrama değiştim 6. Yılında... o tamamen bayi insiyatifi, ben muhabbeti iyi kurdum üzmediler beni.
 
  • Beğeni
Tepkiler: atoprak

cnkakyz

Panpa
9 Eyl 2016
566
1,110
2,520
Ankara
Marka
Renault
Arkadaşlar merhaba,

Bir süredir, malumunuz olduğu üzere, görece taze, 2nci eli hızlı dizel bir araç arıyordum.
Her ne kadar çok gömülse de :), daha önce kullanmış olmam, ne olduğunu ve ne amaçla aldığımı bilmem ve benim için Fiyat/Perf olarak makul bir araç olmasından dolayı 20dk önce bir Seat Leon arttırmasını kazandım :)

Araç 2017 model, makyajlı kasa, 31k km de. TDI-DSG (valla neyapalım ... yine buna kaldık :), en azından alışkınız).. garantisi devam ediyor, boyası yok ve ekstra olarak geniş multimedia ekranı var. Fiyat olarak ta 95.2K ya kaldı bana ihale.

Şimdi sanırım bir prosedür var izlenmesi gereken... onu inceliyorum lakin bu konuda dikkat etmem gereken bir şeyler var mı, sizlere de sormak istedim.

Dikkat etmem gereken ekstra bir işlem oluyor mu ?
Hocam hayırlı olsun, kuzenim 1.5 sene önce golf almıştı, sanırım abdi ibrahim'in şirket aracıydı, sorun yaşamadı, araçta ne var ne yok bilgilendirmişlerdi zaten, yaklaşık 40 bin kmdir sorunsuz kullanıyor. Süreçle ilgili pek bilgim yok ama sorun yaşamamıştı, sadece teklif verdiği aracın Ankara'da olduğunu kazandıktan sonra farketti :D
 
  • Beğeni
Tepkiler: atoprak

atoprak

Aydın
Panpa
5 Kas 2016
1,589
2,193
2,520
Aalsmeer
Marka
Yok
Arkadaşlar,

Genel süreç ve işleyişi de merak edildiği için küçük bir güncelleme yapmak istedim.

6 - Muhtemelen satışın ertesi günü firma adınıza çıkmış ruhsat ve noter satışının görüntülerini sistem yüklüyor ve yine aynı gün kargo ile evrakları size gönderiyor. Bana ruhsat ve noter satışı belgeleri dün kargo ile ulaştı.

0km arba alıyorken araçla birlikte verilirdi bu belgeler lakin şu an da fiziksel olarak hiç bir temasımın olmadığı bir arabam var :)
Kulağa biraz garip gelmiyor değil... :Do_O:)
 

atoprak

Aydın
Panpa
5 Kas 2016
1,589
2,193
2,520
Aalsmeer
Marka
Yok
Arkadaşlar merhaba,

Bu gün öğleden sonra araç nerede, ne zaman gelir gibisinden aradım. Meğersem araç gelmiş, Şekerpınardan daha küçük bir çekiciyle yola çıkıyormuş :) neyse, eve erken döndüm. Bir şekilde çekiciyle buluştuk artık.

Uzun lafın kısası, araç tam olarak resimlerde ve raporda görüldüğü gibi geliyor. Bana satıştan sonra 7 iş günü denmişti, 4ncü gün geldi, tabi araya h.sonu da girebilirdi. İç ve dış olarak ter temiz, anca bir detaylı temizlik şart, yarın vereceğim bir yere ..

Araç ile ilgili değerlendirmeyi daha sonra yapacağım lakin geri görüş kamerası varmış, beklemiyordum, çok önemsem de, iyi oldu. Birde araç full depo geldi :) gerçi raporda da öyle gözüküyordu ama süpriz oldu..

Raporda da belirtilen lastikler ile ilgili bir husus biraz canımı sıktı, onla ilgili ayrı bir konu açacağım artık, bir de muayne kağıdı yok sanırım. Ruhsat yaprağı geldi, torpido da bir kitapçık ve çantası var, ona bakmadım, belki oradan çıkar...

Şimdilik durum bu, 5-10km lik bir sürüş yaptım, hiç problemi yok. Hatta bişey diyim şaşırın... parke yollarada girdim, trim sesi yok :) neyse, ayrı bir inceleme yazacağım.. haftaya biraz süreyim otobanda bakalım :);)
 

atoprak

Aydın
Panpa
5 Kas 2016
1,589
2,193
2,520
Aalsmeer
Marka
Yok
Arkadaşlar bir küçük süpriz daha oldu bu gün.

Sabah yetkili servisi arayıp aradan benim 30k bakımını çıkartmak istedim. Yetkili servis aracın 30k bakımının yaklaşık 1 ay önce Adana da ki yetkili serviste yapılmış olduğunu söyledi. Şasi numarasından da kontrol ettik, durum değişmedi.

Yine de gittim servise, bir kez daha kontrol ettiler, bakımların tam olduğunu ilettip, ikaz lambasını söndürdüler. Sanırım bir şekilde arabayı Çelikmotor a satanlar bunu atlamış ve bilgi vermemişler. Aynı zamanda Seat servisi de ikaz lambasını söndürmeyi unutmuş. Değişik bir durum ama Doğuşun sistemleride olmayan bakıma “var” demez sanırım :)

Hiç yoksa 1.5k tutardı 30bin bakımı, süpriz oldu, cepte kaldı. Bende aracı onurlandırmak için detaylı iç temizliğe verdim :)
 

MesutC.

Profesör
23 Şub 2019
50
1
39
1,020
istanbul
Marka
Renault
Hep merak ettiğim bir platformdu. Zevkle takip ettim. Hayırlı olsun, umarım en kısa zamanda bir kaç fotoğraf görürüz :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: atoprak
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım