Yeni Clio 6'yı Nasıl Buldunuz ?

mrtkap

Panpa
1,109
Marka
BMW
Haftasonu kız arkadaşımın Clio 5'ini değiştirme fikriyle Clio 6 için showrooma gittik. Clio 5'e göre ciddi anlamda olmuşluk tadı verdi, iç materyaller, teknolojisi gerçekten C segmenti bir araçla yarışır seviyeye gelmiş.

Kırmızı rengi özellikle arkadan hiç beğenmiyordum, bir olmamışlık var gibi geliyordu canlı olarak hoşuma gitti fakat en güzeli siyah veya mavi renkler.

İç bagaj hacmi 390 lt ile F20'den kağıt üstünde iyi ama bana hiç öyle gelmedi, yükleme eşiğide aşağıda olduğundan Clio 5 ile aynı gibi.

Yakıt tüketimi için influencerlar 6-7 lt'ler demiş ama inandırıcı değil, zamanla kullanıcı deneyimleriyle ortaya çıkacaktır, her halükarda cvt ve 1.0 tce'den iyi hissettireceğini düşünüyorum. (İnanılmaz saçma bir yakıtı var - 9 lt)

Fiyat çok saçma. Yine de Mais'in verdiği bilgiye göre bu ay esprit alpine kalmadı dendi, 0 düşüncesi olmasa net gider Compass, Tonale, Puma vs SUV türevlerine bakarım ama 0 için keyifli duruyor. Hybrid'ini beklemedeyim.

Takasta aracın mevcut değerinin yaklaşık 100k tl civarı altına alıyorlar. Eski Clio sahipleri için ciddi bir avantaj kalmıyor, kampanya da bitmiş zaten

Haftasonu kız arkadaşımın Clio 5'ini değiştirme fikriyle Clio 6 için showrooma gittik. Clio 5'e göre ciddi anlamda olmuşluk tadı verdi, iç materyaller, teknolojisi gerçekten C segmenti bir araçla yarışır seviyeye gelmiş.

Kırmızı rengi özellikle arkadan hiç beğenmiyordum, bir olmamışlık var gibi geliyordu canlı olarak hoşuma gitti fakat en güzeli siyah veya mavi renkler.

İç bagaj hacmi 390 lt ile F20'den kağıt üstünde iyi ama bana hiç öyle gelmedi, yükleme eşiğide aşağıda olduğundan Clio 5 ile aynı gibi.

Yakıt tüketimi için influencerlar 6-7 lt'ler demiş ama inandırıcı değil, zamanla kullanıcı deneyimleriyle ortaya çıkacaktır, her halükarda cvt ve 1.0 tce'den iyi hissettireceğini düşünüyorum. (İnanılmaz saçma bir yakıtı var - 9 lt)

Fiyat çok saçma. Yine de Mais'in verdiği bilgiye göre bu ay esprit alpine kalmadı dendi, 0 düşüncesi olmasa net gider Compass, Tonale, Puma vs SUV türevlerine bakarım ama 0 için keyifli duruyor. Hybrid'ini beklemedeyim.

Takasta aracın mevcut değerinin yaklaşık 100k tl civarı altına alıyorlar. Eski Clio sahipleri için ciddi bir avantaj kalmıyor, kampanya da bitmiş zaten
Clio 5 1.0TCe CVT için bence yalıt tüketimi 9lt'ler baya fazla. Şahsen ben birden fazla Clio 5 1.0TCe CVT kullandım ama 9lt'leri görmedim. Ki trafikte sıkışıktı genelde. Alpine paket ile genel 17inç jantlar biraz tüketime negatif etki ediyor ama.

Fatih-Atakent-Fatih-Göztepe:
20251220_224453.jpg
20251220_224445.jpg

Ben olsam bu fiyata kesinlikle sıfır tarafında Xceed,2.elde ise Tonale bakardım.

Canlı şahit biziz 😂 Comboda aynı motor şanzıman, adblue’yu iptal ettirip kurtulduk.
Bu sefer de motor zincir değiştirme durumu çıktı, zincirden sonra yazılım güncellemesi de olacak dediler ama adblue iptalinden sonra bunu yaptıranlarda duman atma olmuş. Bu sefer onu da yaptıramadık. Allaha emanet gidiyor, satıp değiştirsek o paraya alternatifi de yok. 🤷🏻
Şu tür sorunları olmasa gerçekten çok güzel arabalar. Yeni kasalarda ise elektriksel sorun yaşayanalar da çok.

Clio 5 1.0TCe CVT için bence yalıt tüketimi 9lt'ler baya fazla. Şahsen ben birden fazla Clio 5 1.0TCe CVT kullandım ama 9lt'leri görmedim. Ki trafikte sıkışıktı genelde. Alpine paket ile genel 17inç jantlar biraz tüketime negatif etki ediyor ama.

Ekli dosyayı görüntüle 53859Ekli dosyayı görüntüle 53860
Alpine değil Icon (15 jantlara sahip), 0'dan beri bizde 23.000 km oldu. Ort tüketim 8.9, geneli İst şehiriçi. Uzunyolda bile otoban süratlerinde o şanzıman ile 5.6 hayal. Akıcı 80-90 gidilmesi gerekiyor.

Verimli bir kombin olduğunu düşünmüyorum. Hatta en verimsiz turbo 3 silindir olabilir.

Ben olsam bu fiyata kesinlikle sıfır tarafında Xceed,2.elde ise Tonale bakardım.
Xceed segment dolayısıyla kullanışlılık olarak belki daha iyidir ama o da 1.0 motor. Bir de Clio daha güncel Xceed vs türevlerinin içi de yüzü de eskidi.

0 olarak en makul seçeneğin 1.0 hybrid Puma olduğunu düşünüyorum fakat onun da St line'ını almadıkça bir esprisi kalmıyor.

Alpine değil Icon (15 jantlara sahip), 0'dan beri bizde 23.000 km oldu. Ort tüketim 8.9, geneli İst şehiriçi. Uzunyolda bile otoban süratlerinde o şanzıman ile 5.6 hayal. Akıcı 80-90 gidilmesi gerekiyor.

Verimli bir kombin olduğunu düşünmüyorum. Hatta en verimsiz turbo 3 silindir olabilir.

Xceed segment dolayısıyla kullanışlılık olarak belki daha iyidir ama o da 1.0 motor. Bir de Clio daha güncel Xceed vs türevlerinin içi de yüzü de eskidi.

0 olarak en makul seçeneğin 1.0 hybrid Puma olduğunu düşünüyorum fakat onun da St line'ını almadıkça bir esprisi kalmıyor.
Tasarım göreceli bir durum elbette.Karar sizin tabi.

Ben kendi kullandığım Clio'lar hakkında konuşmam gerekirse beni yakıt konusunda hiç üzmedi. Yani 5.6lt'yi şuraya atmak için sıfırlayıp 2km gidip çekmediğimi de söyleyeyim. Sadece bu attığım araçta değil 2 tane kiralık bi de arkadaşımın aracında da 6lt ile çok gezdim. Bence bu tamamen kullanış tarzıyla da alakalı. Yeri geldi Kuzey Marmara'da 130 130 kullandım yeri geldi İstanbul şehir içi yaptık yeri geldi Malatya'da kullandım. Eğer CVT şanzıman tepkilerine ve motorun çalışma tarzına alışılırsa çok akıcı bir şekilde az yakıldığını düşünüyorum (hiç değilse kendi adıma bunu başardığımı düşünüyorum).

Ha Clio 5 sahibi vs değilim, alır mıyım almam küçük arabalarla pek bi işim olmaz. Ayrıyeten CVT şanzımanlı A4 B8.5 2.0TDI ile de milletin 10 12lt yaktığı güzergahta ben 5 5.5lt ile gidip geliyordum.

Bu da Bayrampaşa Kavşağı'ndan bi anı olsun:
20251220_221404.jpg

Clio 6 için tasarım hakkında yorum yapmayacağım, konu görecelidir. Fiyat ise tamamen yanlış. Eski nesli ile aynı altyapıyı kullanıp üstüne güvenlikten geriye gitmişler. Sadece verilen yıldızdan kısılan puandan bahsetmiyorum, direğe çarptırma testinde araç çok fazla bozuluyordu. İskelette kaliteyi düşürmüşler. Aynı kalitede olmasa da, ucuz çelik de kullansa, Clio 5 şasi mimarisini kullanan makyajlı Sandero 1.3M lira etiketiyle Clio 6'dan daha mantıklı gözüküyor.

Ekli dosyayı görüntüle 53859Ekli dosyayı görüntüle 53860

Ortalama hızlarınız önemli. Düşük hacim benzinli turbo motorları az yaktırmanın yolu ortalama hızı yüksek tutmaktır. Şehir içinde +30 kmh alt sınır kabul edilir genelde. 30'un altı ölümcül. 40 civarı ise bu araçlara az yaktırmak için biçilmiş kaftan.

Ortalama hızlarınız önemli. Düşük hacim benzinli turbo motorları az yaktırmanın yolu ortalama hızı yüksek tutmaktır. Şehir içinde +30 kmh alt sınır kabul edilir genelde. 30'un altı ölümcül. 40 civarı ise bu araçlara az yaktırmak için biçilmiş kaftan.
40’ta bile az yakmayan bir araç, sebebi motordan ziyade şanzıman. 60’tan sonra tüketim düşmeye başlıyor zaten o hızlarda da tüm araçlar az yakıyor.

Aynı şartlarda kullanılan 1.0 tsi dsg ile aralarında 2 lt var. Benim için verimsiz bir kombin oluyor bu durumda.

Bundan dolayı yeni motoru merak ediyorum. Tüketimler iddialı geldi, bir yaygınlaşsın görelim. Belki hybrid’e geçiş yaparız. Zira araç bize kendini beğendirtti

40’ta bile az yakmayan bir araç, sebebi motordan ziyade şanzıman. 60’tan sonra tüketim düşmeye başlıyor zaten o hızlarda da tüm araçlar az yakıyor.

Aynı şartlarda kullanılan 1.0 tsi dsg ile aralarında 2 lt var. Benim için verimsiz bir kombin oluyor bu durumda.

Bundan dolayı yeni motoru merak ediyorum. Tüketimler iddialı geldi, bir yaygınlaşsın görelim. Belki hybrid’e geçiş yaparız. Zira araç bize kendini beğendirtti
Tsi dsg kombinasyonu zaten muadili olduğu tüm rakipleri arasinda hep az yakar.

Clio 5 benim de radarimdaydi araba alirken 2023'te ama 1.3 tce olmadigi icin vazgeçmiştim. 1.2 eat 8 varken acikcasi 1.0 cvt'den direkt vazgeçmiştim. Performansi bana vasat gelmisti

6'yı ise ben de cok begendim. Sorunlu 1.2 tce'yi bayağı toparladiklarini söylüyorlar ama hala 1.3 tce'yi hak ettigini düşünüyorum bu yeni clio'nun güzelliğine bakinca

Son düzenleme:

Ben halen bu durumun kullanım habitatı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Bahsettiğim rotayı akşam saat 9 civarı geçtim ve o rotayı 1.5 saat civarında bitirdim. 56km için ortalama hız 37 küsur bir şey yapıyor. Şanzımanın davranış biçimine alışılınırsa ben halem çok yakacağını düşünmüyorum.

Tsi dsg kombinasyonu zaten muadili olduğu tüm rakipleri arasinda hep az yakar.

Clio 5 benim de radarimdaydi araba alirken 2023'te ama 1.3 tce olmadigi icin vazgeçmiştim. 1.2 eat 8 varken acikcasi 1.0 cvt'den direkt vazgeçmiştim. Performansi bana vasat gelmisti

6'yı ise ben de cok begendim. Sorunlu 1.2 tce'yi bayağı toparladiklarini söylüyorlar ama hala 1.3 tce'yi hak ettigini düşünüyorum bu yeni clio'nun güzelliğine bakinca
Performansı bence de cidden vasat. 90hp olmasından ötürü olabilir belki. Bazı firmalar yazılım yapıyor ama kendi aracım olmadığı için deneyemem ama merak etmiyor değilim. CVT araçlarda motor yazılımından sonra şanzıman karakteri çok değişiyor bence o yüzden yüz güldürür diye düşünüyorum.

Performansı bence de cidden vasat. 90hp olmasından ötürü olabilir belki. Bazı firmalar yazılım yapıyor ama kendi aracım olmadığı için deneyemem ama merak etmiyor değilim. CVT araçlarda motor yazılımından sonra şanzıman karakteri çok değişiyor bence o yüzden yüz güldürür diye düşünüyorum.
Zaten eger cvt kaldırıyorsa o motora sahip olsam kesinlikle bir soft yazilim yaptiririm ama bildiğim kadarıyla cogu cvt sanziman tork dayanimi konusunda hassas. Limitlerini zorlamaya gelmiyor.

Zaten eger cvt kaldırıyorsa o motora sahip olsam kesinlikle bir soft yazilim yaptiririm ama bildiğim kadarıyla cogu cvt sanziman tork dayanimi konusunda hassas. Limitlerini zorlamaya gelmiyor.
Renault-Nissan grubu CVT'leri bilmiyorum ama Audi A4 B8.5 2.0TDI ile Multitronic adlı CVT'yi baya bi torka maruz bırakmıştık. 70binden 250bine kadar sıkıntısız gitmişti. Hırçın ve bakımsız kullanılmazsa sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.

6'yı bilmem de 5 bence iyi bir araç değildi. 10 gün kadar kullandım. BenimERAcana geri dönünce oh diyeceğim aklıma gelmezdi. Üstelik kullandığım araç daha 5k km'deydi. 4 sınıfında gerçekten iyi bir araçtı, ama 5. bagaj hariç pek beğendiğim bir araç olmadı. 6 için de fiyata göz önünde bulundurulunca değmez diye düşünüyorum, sadece 6 değil hiçbir b sınıfı hb o para etmez gözümde. Vitara'da kampanya var 1899'a mhev 129'luk vitara veriyorlar, aynı sınıf olmasa da değeridir. https://www.suzuki.com.tr/tr/otomobil/fiyat-listesi.html

Fotoğraflara baktığım kadarıyla, daha bir "araba" olmuş sanki. Fiesta/Polo/i20/Corsa gibi.. Tasarım, insanların kafasındaki Clio imajını bir tur sıfırlamak için güzel olmuş.

Fiyat aslında iyi ? Zamanında E segment premium en dolusu-özel sipariş diye alınan arabada olmayan donanımlar standart geliyor 😁

ACC'li Clio 1.800 öyle düşünün, eski Joy gibi olsa 1.300-1.450 olurdu. Yaaa GSR geldi oohhhh dolu arabaya binicez 🥰 Al sana şerit takip, Al sana ACC 😅 Al sana Clio 1.800 🤓 Gördün mü dolu arabayı 🙂

clio 5'in şanzıman faciasından sonra hiç sevmediğim çift kavramayı clio 6'da destekliyorum. istanbul ş.içi trafiğinde ne kadar kasarsam kasayım 8.2'den aşağıya düşürememiştim. Öyle rezalettir. (300k km üstü 15 yıllık Jazz ile agresif kullanımla 6.5 yakarım aynı yol/trafik senaryosunda)
Tasarım görecelidir, bence 🐍
Amaaaa,
25 yılı aşkın süredir güvenliğiyle ön plana çıkmış markanın yeni çıkardığı modelde bir önceki nesle göre güvenlik seviyesinde geriye gitmesi kabul edilemez. @HaniBanaDemiş in dediği gibi neredeyse "Sandero al daha güvenli" dedirtecek bir araba yapıp satması hiç doğru değil. Bir de bunu her konuda çok çok üstünmüş gibi bir fiyata satıyor. O parayı veren ncap'ten 5yıldızı bekler, en doğal hakkıdır.

onun yerine ncap'te 5 yıldızlı, ön koltukların ortasında bile airbag bulunan Jazz alın arkadaşlar :D çirkin mirkin ama olsun :d...

Güvenlik konusuna ben de takılıyorum. 6'da A sütunu gereksiz hasar alıyor. Gerçi 5'in güvenliği iyi de ne oldu ? Türkiye'ye perde hava yastığı olmayan modelleri gönderdiler. O haliyle ncap'e girse 3 yıldız bile alamaz. Şuan trafikte dolanan hemen hemen çoğu 5 kasa clio çarpışma testlerine girse 3 yıldızı bile alamaz. 6'nın ilerleyen fazlarında fiziksel zaaflarını giderip düzeltirler mutlaka ama ilk partileri alanlara geçmiş olsun.

Bunun dışında clio 5'in fiyat avantajı olmasa o motor ve şanzımanla o kadar çok satış rakamlarına ulaşmasının imkanı ihtimali olmazdı. Neyi tam yapıyor ? Mesela rakiplerinden daha mı konforlu ? Daha mı dolu ? Daha mı iyi yol tutuyor ? Daha mı iyi motor - şanzımana sahip ?

Bu sürecin içinde bizzat bulundum. Kullandım. O motor şanzıman yüzünden de tercih etmedim. Yine olsa yine etmem.

Clio 6'yı da beğendim. Tercih eder miyim ? Ederim. Ama bu paralara değil.

güvenlik konusu dışında;

bagaj trimleri çok iyi değil,
arka koltuk konforu gerçekten iyi ve 1.84 boyumla bu sefer tam sığdım,
şoför koltuğunda baldır çok aşağıda kalıyor, baldırı daha yüksek olmalı veya ayarı getirilmeli,

genel kullanışlılık ve malzeme clio 5ten bariz daha iyi

güvenlik konusu dışında;

bagaj trimleri çok iyi değil,
arka koltuk konforu gerçekten iyi ve 1.84 boyumla bu sefer tam sığdım,
şoför koltuğunda baldır çok aşağıda kalıyor, baldırı daha yüksek olmalı veya ayarı getirilmeli,

genel kullanışlılık ve malzeme clio 5ten bariz daha iyi
Baldır hadi yaptık olsun diyelim türden, yanal destekler başarılı. Diğerlerine de katılıyorum