HABER Yeni nesil Jeep Wrangler alüminyum parçalara sahip olacak

Furkan8910

Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
4
0
535
Bir yıldan biraz fazla bir süre önce FCA Grubu Ceo’su Marchionne‘den duyduğumuz bilgiler ışığında, aracın tamamen alüminyumdan oluşmayacağı, sadece bazı parçaların alüminyum olacağı bilgisine sahiptik. Geçtiğimiz günlerde ise Jeep Wrangler Forums isimli bir site, şirket çalışanlarından birinin sızdırması sonucu bir dosyaya ulaştı. Bu dosyada bazı gövde elemanlarının alüminyum olacağı yazıyordu.

Bu belgeye göre alüminyum kullanılacak bölümler, kapılar ve motor kaputu. Bu parçaları sağlayacak olan firma ise Alcoa. Alcoa, aynı zamanda alüminyum parçaların ön birleştirme sistemlerini de tedarik edecek. Ayrıca belgede bulunan bir diğer bilgi ise, firmanın ilk defa yüksek alaşımlı C6A1 kodlu alüminyumu kullanacağı.

“Farmington Hills (Michigan, ABD) Uzay ve Otomotiv Ürünleri grubunda bir ekip, 2018 Jeep Wrangler programı ile yeni bir karlı büyüme fırsatı buluyor. Yeni nesil Jeep, C6A1 kodlu yüksek alaşımlı alüminyumu kullanan ilk model olacaktır. Firmamız bu ürünün tek tedarikçisidir.

Alcoa, ayrıca 6022 ve A951 kodlu alüminyumları modelin kapılar ve motor kaputu için tedarik edecektir.”

Bu belgeler doğrultusunda aracın alüminyumdan oluşan kısımlarının sadece kaput ve kapılar ile sınırlı kalacağını söyleyemeyiz. Yeni Wrangler’ın Pick Up formunda geleceğiyle ilgili haberler olması dolayısıyla özellikle kasa bölümünde alüminyumun kullanılabileceğini düşünüyoruz.

FCA, Wrangler’ın geliştirilmesi için Ohio‘da bulunan Toledo fabrikasına 700.000.000$ yatırım gerçekleştirdi. Aracın 2017 yılında satışa hazır hale geleceği konuşuluyor. Pick Up modelinin ise 2018‘de geleceği söyleniyor.

Jeep Wrangler
1 arasında 15
















Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 

MirkanZJ

Profesör
10 Eyl 2016
177
408
1,535
İstanbul
Rubicon can'dır. :D
Alüminyumcu defender'cılar ile dalga geçiyoduk başımıza geldi demek :D
BF AT KO2 lastikler güzelmiş, alırım bi dal...
 

udi

Asfalt Kurutucu
17 Eyl 2016
1
0
535
2 litre ve altı motorla gel de bu hasret bitsin kavuşalım artık.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım