HABER Yeni nesil Mazda CX-5 test ediliyor

Necati Erdoğan

Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
92
18
970
41
Kırşehir
Mazda ikinci nesil CX-5 SUV’yi çıkartmaya hazırlanıyor. Model bu yılki Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sergilenebilir.

Tamamen yenilenecek Mazda CX-5 SUV’nin bu yılki Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sergilenmesi bekleniyor. O zamana kadar mühendisler crossover modelin prototipi üzerinde çalışmaya devam edecek. Yeni nesil ilk önce eskisi ile benzer görünüyor ancak yakından bakıldığında pek çok farklılık görülüyor. Bunu Mazda CX-5’i yenilemiş ancak kaporta boyutlarına fazla dokunmamış şeklinde açıklayabiliriz. Kaputun şekli yenilenmiş ve öne doğru daha fazla eğim verilmiş. Ön panjur önemli ölçüde yenilenmiş, kenarlarına Mazda2’de de görülen ve bir çift kanata benzeyen krom süsleme yapılmış. Fotoğraflarda bu krom kısım görülmüyor çünkü üzeri bantla kapatılmış ancak şekli prototipin kamuflajının altından belli oluyor.

Otomobilin farları piyasadaki modelden tamamen farklı. Farlar öncekinden daha ince. Kamuflaj nedeniyle fotoğraflarda farların şekilleri belli olmuyor ancak köşeli şekil verildiği ve ön kısmın agresif stilinin böylece pekiştirileceği düşünülüyor. CX-5’in profili kamuflaj nedeniyle şeklini belli etmiyor ancak arka pencerenin C sütunlarına entegre edildiğini ve büyük oranda değiştirilmiş kapıların siluetini görebiliyoruz.

Arkada, CX-5 yeni stop lambalarına sahip. Lambaların ne kadar çok kamuflajlandığına bakılırsa üretim versiyonu oldukları anlaşılabilir. Arka kısımda ciddi bir değişiklik yok ancak ufak tefek değişiklikler de kamuflajla gizlenmiş. Arka tamponda ikili egzoz boruları bulunmaya devam ediyor. Bu tüm motor seçenekleri için standart bir özellik değil ancak üst seviye motorlarda bulunuyor.

İç kabin de kamuflajlı olduğu için burada sadece otomatik vites, Mazda’nın multimedya ekranı ve önceki modelden devam eden klima kontrol modülünün bulunduğunu biliyoruz. Gösterge panelinde analog saatler devam ediyor, yanlarında ise küçük bir dijital ekran var.

Bakalım otomobil tamamiyle gün yüzüne çıksın, sonra tekrar bir değerlendirme yaparız.

Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 

drsb

Asfalt Kurutucu
19 Eyl 2016
30
22
595
başkent bayide mazda 6 'nın içine bir bineyim rahatlığı nasıl vs bakayım diye gittim test arabasını geçtim satışı dahi yok. ancak satın almak istersem mazda6 yı bayide ancak görebilirmişim. o da satın alacağım için gelecek araba olacakmış. bu satış politikasına da diyecek yok
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım