Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Formula 1 Türkiye Grand Prix’sini Mercedes takımının Fin pilotu Valtteri Bottas kazandı.
Intercity İstanbul Park Pisti’nde 58 tur üzerinden yapılan yarışta Bottas, damalı bayrağı ilk sırada görerek bu sezon ilk galibiyetini elde etti. Red Bull takımı pilotlarından Hollandalı Max Verstappen’in ikinci olduğu yarışta, Meksikalı Sergio Perez üçüncü sırayı aldı.
Mercedes pilotu Valtteri Bottas, birinci sırada başladığı Türkiye Grand Prix’sini iki set Cinturato Yeşil Geçiş lastiği ve tek pit stop stratejisiyle kazandı. Hemen hemen tüm pilotlar da aynı stratejiyi uyguladı. Bottas, yarışın bitmesine 11 tur kala liderliği Leclerc’den aldı ve birinci oldu. Leclerc çok daha uzun süre başladığı lastikleri kullandı.  Mercedes pilotu Lewis Hamilton 50 turun ardından ikinci geçiş lastiği seti için pite girdi ve sonuç olarak 11. sırada başladığı yarışı beşincilikle bitirdi (sıralamalarda en hızlı zamanı yapmıştı).
Alpine pilotu Esteban Ocon, lastik değiştirmek için pite girmedi ve sadece bir set...

Okumaya devam et...


 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım