Testler

E Hadi Ama: Opel Corsa 1.2 Enjoy




4 sene, 70 bin kilometre ve yalnızca 1 kez, o da periyodik bakım icabı servise uğramış bir Opel Corsa D.

Gerek kendimin, gerekse çevremdekilerin Alman firmayla ilgili acı tecrübelerinden sonra, mutluluk verici bir tablo.

“Safir siyahı” Opel Corsa 1.2 Enjoy spor paketin, 80 hp ve daha önemlisi 110 Nm’lik benzinli motoruyla herhangi bir sportiflik iddiası yok. Özellikle yokuş çıkarken kendini belli eden tork eksikliği, 1160 kg’luk gövde ağırlığıyla birleşince iyi zamanlanmamış sollama hamlelerini tehlikeli kılabiliyor.

Yol tutuş konusunda, 70 bin km’dir değişmeyen Continental ContiEcoContact 3 lastiklerinden ötürü bu örneğe dayanarak sağlıklı yorum yapmak elbette mümkün değil. Ancak denediğim diğer Corsa D’lerden, aracın fiziksel tutuş limitlerinin yüksek olduğunu biliyorum. Lakin fazlasıyla yumuşak ve belirsiz direksiyonu, Corsa D’lerin ortak noktası.

Yaşına göre öngörümün altında kalan yıpranma seviyesi, kullanım rahatlığı ve keyifli iç mekanıyla beni genel olarak memnun eden otomobili, şimdi keyifle izleme vakti:

Yazı: And Mehmet ÇETİN

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Kol dayama orjinal değil, kol dayamanın vidalandığı yerinden çıkabilen boş hazne (göz) ne derseniz artık o GM marka ve kaldırıp baktıklarında görünün de o. Testteki araçtaki kol dayama çok ucuza satılan bir parça şuan ne yazık ki servisin amiyane tamirle kazığı söz konusu. Dikkat ederseniz 0:29 da vidaları ve plastik parçalar arasındaki ton farkını rahatça görebilirsiniz. Opel orjinal kolçakları koltuk yanına monteli oluyor, bilenler bilir.

  2. Bakkala giderken kullanılacak, şehir için “bayandan temiz” bir araç, uzun yol falan büyük fantezi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu